han Šport Hokej

Chalani, ste FRAJERI! Slovenskí mladíci predviedli famózny výkon proti Kanade, FOTO a VIDEO

Nechýbalo veľa a mohla byť na svete senzácia! Slovenskí hokejisti vo svojom druhom vystúpení na MS do 20 rokov síce podľahli favorizovanej Kanade 1:3, ale ukázali sa vo výbornej forme.

Zdroj: YouTube.com
Mladí Slováci sa vytiahli
11
Galéria
Zdroj: www.iihf.com

Zverenci bývalého reprezentačného útočníka Róberta Petrovického v prvom súboji na šampionáte vyhrali nad Švajčiarskom 1:0, ale proti najväčšiemu favoritovi na zisk zlatých medailí sa im veľa šancí nedávalo.

Rozobrali ich

Hlavne preto, že Kanada na úvod turnaja deklasovala Nemecko 16:2! Domáci tím začal aj proti Slovensko suverénne, keď za pár minút otvorili skóre. Keďže sa hral duel po polnoci nášho času, tí čo ho sledovali, si iste povedali, že naši chalani sú bez šancí. Lenže, opak bol pravdou. Sebavedomie mladíkov s dvojkrížom na hrudi rástlo každým striedaním.

Nechýbalo veľa

Oduševnený výkon všetkých Slovákov na čele s gólmanom Hlavajom poriadne zamotal Kanaďanmi, ktorí sa museli až do poslednej sekundy strachovať o víťazstvo. Škoda, že sa nepodarilo borcom za stavu 0:1 v závere poslednej tretiny vyrovnať, ale aj gól Chromiaka na 1:2, ktorý padol 84 sekúnd pred koncom, ešte dával Slovensku šancu. Tú zmaril gólom na 1:3 Quinn.

Slová Slovákov

„Nie sme šťastní, pretože sa nám nepodarilo vyrovnať, ale myslím, že sme odviedli skvelú prácu,“ povedal autor jediného slovenského gólu Martin Chromiak, ktorého cituje www.iihf.com.

„Hrali sme trpezlivo a čakali na šance. Odohrali sme výbornú druhú tretinu a skutočne sme hrali dobre. Som na chalanov hrdý,“ skonštatoval tréner Slovenska Róbert Petrovický.

SLOVENSKO – Kanada 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Góly: 59. Chromiak (Faith, Nemec) – 5. Spence (Tomasino, Mercer), 57. Tomasino (Cozens), 60. Quinn. Rohodovali: Langin, Stewart – Deschamps, Mannella (všetci Kan.), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

zostavy: Slovensko: Hlavaj – Mudrák, Golian, Bečár, Kňažko, Nemec, Stacha, Turan, Ryan Petrovický – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Turanský, Sojka, Jedlička – Kolenič, Eliaš, Jendek Kanada: Levi – Byram, Drysdale, Harley, Korczak, Barron, Guhle, Spence – Perfetti, McMichael, Krebs – Quinnm, Newhook, Cozens – Zary, Byfield, Pelletier – Mercer, Suzuki, Tomasino.

Slovensko čaká v pondelok o 3.30 SEČ tretie vystúpenie na MS, v ktorom nastúpia proti Nemecku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM