ELA Zo Slovenska

Do ulíc vyšlo VIAC Slovákov ako pred Vianocami: Účasť na protestoch odhadujú na vyše 20-TISÍC

Slovákov neodradil od protestov v uliciach slovenských miest ani mráz. Do hlavného mesta prišlo ešte viac ľudí ako na zhromaždenie pred Vianocami.

Ilustračný obrázok k článku Do ulíc vyšlo VIAC Slovákov ako pred Vianocami: Účasť na protestoch odhadujú na vyše 20-TISÍC
10
Galéria
Zdroj: TASR

Štrnásť slovenských miest sa zapojilo do protestu Zastavme ich. Ľudí a opozičných politikov nesúhlasia so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry a novele Trestné zákona.

Na bratislavský opozičný protest prišlo viac ľudí ako na zhromaždenie pred vianočnými sviatkami. Polícia odhaduje účasť na 20-tisíc, organizátori na 20– až 23-tisíc. Ľudia prišli napriek chladnému počasiu, v Bratislave je okolo nuly.

Dva- až tritisíc ľudí prišlo na protivládne zhromaždenie v Košiciach. Ľudia znovu pri mene Petra Pellegriniho kričali „podržtaška“ a skandovali, že „prezidentom nebude“.

Zhromaždenia zvolali opozičné PS, SaS a KDH, ktoré namietajú najmä rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Na Námestí SNP v Bratislave medzi rečníkmi vystúpili zástupcovia politických strán, ale aj známe osobnosti. Ľudia skandovali heslá ako „Stačilo“ či „Dosť bolo Fica“.

Demonštrantom sa prihovorili aj študenti, zástupcovia mládežníckych organizácii strán PS, SaS a KDH. V spoločnom liste mladých odkazujú vláde, že mladí sú budúcnosťou krajiny.

Zhromaždenia sa uskutočnili napríklad aj v Spišskej Novej Vsi, Považskej Bystrici, Piešťanoch, Prievidzi, Nitre, Trnave, Liptovskom Mikuláši, Leviciach, Prešove, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Trenčíne.

Súvisiace články

Protestné zhromaždenie 11. januára 2024
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM