Správy Zo Slovenska

Dobrovoľníci sa dočkali slov vďaky od hlavy štátu: Ste príkladom pre ostatných

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v boji proti pandémii nového koronavírusu i za nasadenie v prvej línii na slovensko-ukrajinskej hranici v uplynulých týždňoch.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci sa dočkali slov vďaky od hlavy štátu: Ste príkladom pre ostatných
7
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Urobila tak počas prijatia nominovaných dobrovoľníkov v rámci podujatia Dobrovoľník roka.

Je nesmiernym povzbudením vidieť, koľko ľudí je v kritických okamihoch ochotných pomáhať, obetovať voľný čas, pohodlie, množstvo energie a síl, pretože to niekto iný potrebuje,“ uviedla Čaputová. Prezidentka tiež poďakovala dobrovoľníkom za to, že sú dobrým príkladom pre spoločnosť.

Verejnosť zas vyzvala, aby nasledovala príklad dobrovoľníkov.

Schopnosť konať dobro patrí k základnej výbave človeka, všetci túto schopnosť máme. O tom, do akej miery ju aj rozvinieme, často rozhoduje naša osobná skúsenosť, ale aj sila inšpirujúceho príkladu,“ povedala Čaputová. Ako dodala, úcta a vďaka patrí nielen nominovaným, ale všetkým ľuďom, ktorí pomáhajú a neraz ostávajú v anonymite.

Prezidentka prijala dobrovoľníkov v súvislosti s odovzdávaním ocenenia Dobrovoľník roka 2021. Na ocenenie bolo v rámci Slovenska nominovaných 315 dobrovoľníkov a projektov, slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční v utorok o 18.00 hod.

Prezidentka poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v kritických okamihoch
7
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM