Správy Regióny

Eriku zrazilo auto, skončila vo VÁŽNOM stave: Dnes opäť chodí a teší sa na bicykel

Neuveriteľný príbeh! Eriku našli po niekoľkých hodinách od nehody ležať pri ceste. V ohrození života skončila v nemocnici, no nevzdala sa.

Ilustračný obrázok k článku Eriku zrazilo auto, skončila vo VÁŽNOM stave: Dnes opäť chodí a teší sa na bicykel
4
Galéria
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj , FNsP Nové Zámky

V noci z 31. marca na 1. apríla zrazila cyklistku Eriku pri osade Chrast neďaleko obce Bajč (okres Komárno) dodávka. Vodič z miesta ušiel. 36-ročnú cyklistku objavili ležať na okraji cesty až ráno. Mladú ženu priviezli vo vážnom stave do novozámockej nemocnice. Skončila v umelom spánku.

„Išlo o mnohopočetné poranenie organizmu cez tvárovú časť, hrudník, vnútrobrušné, vnútrohrudné orgány, panvu. Bola v ohrození života s nutnosťou umelej pľúcnej ventilácie,“ povedal pre web Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky Štefan Krbila, primár Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Znova chodí

Nakoľko ju vodič po nehode nechal na mieste, do nemocnice Eriku po niekoľkých hodinách priviezli podchladenú. Zlyhávali jej obličky a museli ju napojiť na dialýzu,

Eriku čakalo náročné obdobie na oddelení intenzívnej medicíny plné operácií. Po viac ako dvoch mesiacoch sa konečne postavila na nohy a začala opäť rozprávať.

„Keď som sa zobudila v nemocnici, niekto nado mnou stál a povedal, že ma zrazilo auto, ale že všetko bude v poriadku,“ spomína na prvé chvíle, keď nadobudla vedomie, Erika.

Sršala optimizmom

Mladá bojovníčka má pred sebou ešte dlhú cestu. Už v priebehu týždňa by ju však mali prepustiť z nemocnice domov.

„Nebolo to ani pre nás úplne štandardné a tešíme sa z toho, ako sa to podarilo zvládnuť na našom pracovisku, a sme radi, že je stabilizovaná a pokračuje v rehabilitácii. Počas celej hospitalizácie mala nesmierny optimizmus, za čo jej patrí veľký obdiv,“ povedal Karol Hajnovič, riaditeľ FNsP Nové Zámky.

Teší sa na bicykel

Erika sa už nevie dočkať, kedy opäť sadne na bicykel. Počas pobytu v nemocnici ju podporovala rodina, personál aj cyklisti. „Dojalo ma to neskutočne,“ prezradila.

„Erike, v mene celého personálu nemocnice by sme chceli vyjadriť našu vďaku a popriať skoré uzdravenie a bezproblémový návrat do bežného života. Jej odhodlanie a pozitívny postoj v priebehu liečby boli pre nás veľkou inšpiráciou. Veríme, že sa jej čoskoro podarí dosiahnuť plné zotavenie a že sa zakrátko bude môcť znovu vrátiť k svojim obľúbeným aktivitám,“ dodalo vedenie novozámockej nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Cyklistka Erika
4
Galéria
Zdroj: FNsP Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM