Rastislav Búgel Kultúra

Ikonická chlapčenská kapela chystá veľkolepý NÁVRAT! V 90. rokoch KRAĽOVALA hitparádam

Obľúbený "boyband" sa po rokoch opäť predstaví fanúšikom. Ak ste v 90. rokoch počúvali rádio, jeho hity budete určite poznať.

Ilustračný obrázok k článku Ikonická chlapčenská kapela chystá veľkolepý NÁVRAT! V 90. rokoch KRAĽOVALA hitparádam
3
Galéria

Spomínate si na Boyzone? Ide o írsku chlapčenskú kapelu, ktorú v roku 1993 založil Louis Walsh. Zoskupenie okamžite ovládlo všetky hudobné rebríčky, no v roku 1999 sa rozpadlo.

Prvé koncerty po rokoch

V roku 2007 jej členovia oznámili comeback s tým, že budú iba koncertovať. V roku 2009 však zomrel spevák Stephen Gately a kapela na jeho počesť vydala album s názvom Brother. V roku 2018 skupina potvrdila definitívny rozchod.

Boyzone však po rokoch predsa potešia svojich priaznivcov. Ako informoval server The Mirror, kapela sa pripravuje na novú koncertnú šnúru.

Spolupráca s futbalovým klubom

Hudobníci spájajú sily, aby kúpili podiel vo futbalovom klube Chorley FC. Jedno z prvých vystúpení sa uskutoční práve na štadióne tohto klubu, kde už počas blížiaceho sa víkendu oficiálne spečatia dohodu.

„Naozaj sa teším na víkend, pripravujeme veľa zaujímavých vecí. V sobotu sme sa aj s niektorými chlapcami zúčastnili na zápase a vyzerá to tak, že by to mal byť naozaj dobrý rok. Všetci sme nadšení z toho, čo prinesie budúcnosť,“ povedal pre The Mirror člen skupiny Shane Lynch.

Letné vystúpenia

Zdroj z prostredia klubu portálu prezradil, že pre Chorley FC je to vzrušujúci krok: „Je to zmena, ktorá má potenciál dostať toto mesto do centra pozornosti tak, ako sa to ešte nikdy nepodarilo. Vytvorí sa rozruch a publicita, ktorá na Chorley namieri svetlá reflektorov.“

Informácie už na svojom webe potvrdil aj samotný klub. „Prekypujeme nadšením a radosťou za túto neuveriteľnú príležitosť. Prítomnosť Boyzone na zápase nepochybne vytvorí elektrizujúcu atmosféru podčiarknutú hudbou, radosťou a spoločnou láskou k futbalu,“ píše Chorley FC pred sobotným zápasom.

Skupina Boyzone by mala počas leta odohrať sériu koncertov na futbalovom štadióne Victory Park. Oficiálne to spolu s termínmi majú prezradiť už počas blížiaceho sa víkendu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Legendárna kapela  Boyzone sa spája s futbalovým klubom
3
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM