TOS Lifestyle

KURIOZITA DŇA: Žena odkáže celé 2,6 miliónové dedičstvo svojim mačkám a psom! Prečo nie deťom?

Staršia žena sa rozhodla radikálne a šokujúco zmeniť svoj závet. Čo ju k tomu viedlo?

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Žena odkáže celé 2,6 miliónové dedičstvo svojim mačkám a psom! Prečo nie deťom?
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Staršia žena zo Šanghaja s priezviskom Liu chcela pôvodne odkázať majetok svojim trom deťom. Svoj závet však zmenila. Šokujúce nie je to, že prehodnotila svoj zámer, ale noví dediči.

O udalosti informuje server South China Morning Post s odvolaním sa na Zonglan News.

Majetok v hodnote 20 miliónov jüanov, čo je približne 2,6 milióna eur, by mali po jej smrti dostať jej mačky a psy, prípadne ich potomkovia.

Je tu jeden problém

Aký má na tento bizarný počin dôvod? V tomto smere to nie je nič výnimočné. Jednoducho sa cíti zanedbávaná svojimi dospelými deťmi. Údajne sa s ňou skoro vôbec nekontaktujú, len zriedka ju navštevujú.

Je tam však pomerne veľká zápletka. Čínske zákony neumožňujú odkázať dedičstvo zvieratám, preto táto staršia dáma určila ako správcu veterinárnu kliniku.

Ako veľmi ju museli sklamať…

„Poradili sme jej, aby menovala osobu, ktorej dôveruje, aby dohliadala na veterinárnu kliniku a zabezpečila, že jej domáce zvieratá dostanú starostlivosť,“ uviedol Chen Kai, úradník Centrálneho registra závetí v Pekingu.

Niektorí sa ju snažili varovať pred rizikami, ak zverí všetky svoje peniaze veterinárnej klinike.

V Číne, hlavne na sociálnych sieťach, spustila posledná vôľa tejto ženy veľkú diskusiu. „Ako sklamaná a zlomená musí byť, keď sa rozhodla nenechať svojim deťom absolútne nič?,“ pýta sa jeden z komentujúcich.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM