Webnoviny - Svet

Magdaléna Rybáriková v Miami do 2. kola dvojhry

WEBNOVINY.SK

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková Foto: SITA/AP MIAMI 23. marca (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na prestížnom turnaji WTA Tour Sony Ericsson Open v Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch Laykold vonku) nad takisto nenasadenou Češkou Luciou Hradeckou v ich treťom vzájomnom súboji za 120 minút 3:6, 6:4, 6:2, hoci prehrávala 3:6, 1:3.

Dvadsaťjedenročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 52. vo svetovom rebríčku, dlho nenachádzala recept na obávané podanie súperky. O tri roky staršia Hradecká (72. v renkingu) síce v úvodnom dejstve platne trafila len 42% prvých, ale získala všetkých 11 takto rozohraných fiftínov. Sama nečelila brejkbalu a dosiahla rozhodujúci únik na 5:3. Set zakončila esom. V druhej časti mala zverenkyňa bývalého fedcupového kapitána SR Mojmíra Mihala Rybáriková tri šance na prerazenie podania na 2:0, ale nedala. V treťom geme zvládla obrat z 0:30 na 40:30, napokon si však neudržala servis a čoskoro mala aj spomenuté manko 1:3. Bojovne obrátila na 4:3, keď rebrejk zo šiesteho gemu potvrdila na nulu. Češka vyrovnala, ale viac hier v tomto sete už nezískala. Náhla zmena pomeru síl sa napokon preniesla aj do rozhodujúcej časti. V nej Slovenka mala pri skóre 4:1 jednu príležitosť na poistenie náskoku. Nevyužila ju, ale v siedmej hre aspoň odvrátila brejkbal – 5:2. V ôsmom geme Hradecká viedla 40:0, potom však urobila štyri dvojchyby.

Rybáriková vyzve v 2. kole wimbledonskú finalistku zo sezóny 2007, Francúzku Marion Bartoliovú (16.), proti ktorej má bilanciu 1:3. Všetky štyri duely sa odohrali vlani, Slovenka v New Havene profitovala zo skreču favoritky na začiatku tretieho setu. Naposledy jej podľahla na novembrovom „výberovom“ Turnaji šampióniek na indonézskom ostrove Bali (4:6, 4:6). Proti Hradeckej teraz upravila na 2:1. V rokoch 2006 a 2007 sa stretli na podujatiach ITF s dotáciou 25 000 USD. Víťazka vlaňajšieho turnaja WTA Tour na tráve v britskom Birminghame Rybáriková už má v Miami istotu 50 bodov do rebríčka a šeku na 11 500 USD. Vlani pri svojom miestnom debute podľahla v 2. kole Francúzke Amélie Mauresmovej v troch setoch.

V areáli Crandon Park v lokalite Key Biscayne sa zo Sloveniek ešte predstavia aj Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková. Obe sú nasadené a v 1. kole majú voľno.

Dvojhra – 1. kolo: Magdaléna Rybáriková (SR) – Lucie Hradecká (ČR) 3:6, 6:4, 6:2 za 120 minút.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM