Správy

Mama, určite zomriem! Obeť strelca z Orlanda prosila pred smrťou o život najbližšiu osobu

Omar Mateen, podľa zistení CNN náboženský fanatik sympatizujúci s radikálnou formou islamu, strieľal v nedeľu v noci v orlandskom gay klube.

Dôvodom malo byť to, že už nezniesol pohľad na bozkávajúcich sa mužov.

V prípade 29 ročného páchateľa, ktorý zabil 50 ľudí a približne takú polovicu zranil, sa stále objavujú nové informácie.

Prezident USA Barack Obama vyhlásil, že kompetentní sa prípadom budú zaoberať na úrovni teroristického či­nu.

To, že Mateen predsa len teroristom bol, potvrdzujú aj informácie priamo od polície, šialenec mal totiž krátko pred zaútočením na bar volať na tiesňovú linku (911) a prisahať vernosť abú Bakrovi Bagdádímu, hlave radikálnej organizácie Islamský štát.

Zaujímavosťou je aj to, že Mateenov otec, ktorý pochádza z Afganistanu , v minulosti podporil činnosť teroristickej organizácie Taliban.

PREČÍTAJTE SI: Viac než trpká irónia. Vrah z Orlanda bol zamestnancom bezpečnostnej fir­my!

Keď mama počuje, že jej dieťa zomrie…

V spleti týchto informácií sa ale do popredia tlačí veľký žiaľ pozostalých, ktorí sa dookola pýtajú, prečo sa takáto tragédia musela stať, snažia sa pochopiť, čo sa vlastne udialo, vysporiadať sa s tým, že ich milovaní sa už domov nevrátia.

Medzi obeťami bol aj Eddie Justice, tridsaťročný mladík z Orlanda, ktorý počas prestrelky esemeskoval mame, že uväznený na záchode podľa všetkého príde o život. „Prichádza. Určite zomriem,“ znel pred príchodom Mateena jeho posledný odkaz.

Srdcervúci príbeh vyrozprávala médiám nešťastná Mina Justice, tá so slzami v očiach hovorila aj o tom, že Eddie po nej žiadal, aby čo najskôr zavolala políciu, aby prišla pomoc.

Vystrašená Mina zalarmovala príslušné zložky, ktoré už o vyčíňaní šialenca vedeli, sama sa čo najskôr pobrala na miesto činu, kde jej ale dlhšie nikto nevedel povedať, čo s jej synom je. Žiaľ, ten napokon prišiel o život.

PREČÍTAJTE SI: Šialenec strieľal na Floride v gay klube. Zabil desiatky ľudí!

Vraždiaca zbraň

Päťdesiatka zabávajúcich sa ľudí (a ďalších 53 je zranených) prišla o život zbraňou (AR-15), ktorú vrahovia použili v USA už pri iných tragických udalostiach.

Dvojica Syed Rizwan Farook (28) a Tashfeen Malik (29) ňou počas minuloročnej vianočnej party v kalifornskom San Bernardino zabila štrnásť ľudí.

V závere roka 2012 ju použil aj dvadsaťročný Adam Lanza, ktorý na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut pripravil o život dvadsať detí.

Za pomoci AR-15 zabíjal v júli toho istého roka aj James Holden, ten v meste Aurora (Colorado) zastrelil v divadle dvanásť civilistov a viac než päťdesiatich zranil.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM