Aktualizované ELA Technológie

MASOVÝ výpadok Facebooku! Ľudí odhlásilo z účtov, nefungoval ani Messenger

Sociálna sieť americkej spoločnosti Meta mala rozsiahly výpadok.

Ilustračný obrázok k článku MASOVÝ výpadok Facebooku! Ľudí odhlásilo z účtov, nefungoval ani Messenger
Zdroj: pexels.com

Prvé problémy začali masovo rásť v utorok popoludní. Ľudí odhlásilo z ich účtov, nepomáha ani opätovné prihlásenie, reset prihlasovacích údajov a hesiel.

Kto bol prihlásený na Facebooku na počítači, zo sociálnej siete ho odhlásilo. V aplikácii sa zas nenačítavali novinky. Iní hlásia aj to, že ich buď odhlásilo z aplikácie Messenger, alebo nedokázali odosielať správy.

Aktualizované 17:55: Krátko po 17:30 už viacerí užívatelia problémy so sociálnou sieťou Facebook nemali, no Instagram ešte nefunguje.

Spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje sociálne platformy Facebook, Messenger, Instagram a Threads, skúma príčiny ich utorkového celosvetového výpadku, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Používatelia týchto platforiem zaznamenali rozsiahly výpadok, pričom problémy hlásili z rôznych kútov sveta.

Spoločnosť Netblocks monitorujúca internet spresnila na platforme X, že Facebook, Instagram, Messenger a Threads „zaznamenali výpadky súvisiace s prihlasovacími reláciami vo viacerých krajinách“. Podľa Netblocks však nie sú indície, že by výpadok mohol súvisieť s filtrovaním internetu na úrovni vlád.

Andy Stone, šéf komunikácie koncernu Meta, na platforme X uviedol, že spoločnosť o tejto otázke vie a „v súčasnosti na nej pracuje“.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM