Zlatica Gregorová Rôzne

Najmenšie veľhory skrývajú nejeden unikát: KVÍZ o našej pýche, Vysokých Tatrách

Vysoké Tatry sú pokladom, na ktorý môžeme byť právom hrdí. Každý správny Slovák by ich mal poznať čo najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Najmenšie veľhory skrývajú nejeden unikát: KVÍZ o našej pýche, Vysokých Tatrách
Zdroj: TASR

Sú našou pýchou, ktorú nám závidí svet. Poskytujú dokonalý relax v každom ročnom období a roduverní Tatranci na ne nedajú dopustiť. Lákajú jedinečnou scenériou, avšak často ukazujú, že sa s nimi neradno zahrávať.

Chráňme si ich

Milovníci našich Tatier radi navštevujú ich štíty, doliny či iné zákutia, ktorými sú popretkávané. Množstvo flóry je domovom jedinečných živočíchov, ktoré tam majú tie najlepšie podmienky pre život. Aj preto si ich musíme chrániť, aby sa z pobytu v našich horách tešili i budúce generácie.

Zimný kvíz

Viete, ktorý tatranský vrch je najvyšší a ako dlho sa v nich udrží sneh? Nie? Tak vyskúšajte náš zimný kvíz. Dozviete sa v ňom zaujímavosti o našich veľhorách, ktoré vás možno príjemne prekvapia.

Kliknite na: Slováci, ako dobre poznáte Vysoké Tatry?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Opakujte a tešte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM