Správy

Najznámejší bankový úradník Filip Rybanič tvrdí: Nekonal som na politickú objednávku

Celé Slovensko ho pozná ako bankového úradníka, ktorý si prezeral účty Roberta Kaliňáka. Filip Rybanič prehovoril pre médiá, aké boli pohnútky jeho konania.

Ilustračný obrázok k článku Najznámejší bankový úradník Filip Rybanič tvrdí: Nekonal som na politickú objednávku
Zdroj: internet

Kauza Kaliňák – Bašternák a ich vzájomné prepojenie pokračuje ďalej. Kľučovou osobou v prípade je mladý bankár Filip Rybanič, ktorý si prezeral bankové účty ministra vnútra a práve on mal zistiť jeho napojenie na kontroverzného podnikateľa Bašternáka.

Filip Rybanič vysvetľoval médiám, ako to celé vníma on. „Každý klientsky pracovník banky má legálny prístup k bankovým účtom. A dokonca má povinnosť si ich prezerať. Robí sa to bežne, aby sme vedeli klientom ponúknuť napríklad iný, lepší produkt vzhľadom na ich finančnú situáciu, alebo banka preveruje aj pochybné osoby,“ povedal pre denník Nový čas.

PREČÍTAJTE SI AJ: HLASUJTE: Mal by minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť?

Bola to moja povinnosť

Rybanič, inak aj asistent poslanca strany Sloboda a Solidarita Jozefa Rajtára, v rozhovore tvrdí, že na prezeranie účtov ho nikto nenahovoril. Bola to práve táto politická strana, ktorá s podozreniami o spojení Kaliňák – Bašternák vyrukovala.

„Podozrenie o ich spojení som mal na základe medializovaných informácií. Keď som si pozrel Kaliňákov účet, tak sa mi to potvrdilo.

Uvedomovali ste si, že idete do veľkého rizika? Pýtal sa Rybaniča v rozhovore portál www.aktuality.sk. „Takto som neuvažoval. Konal som v súlade so svojimi povinnosťami, pričom mojim cieľom bolo ochrániť aj banku,“ odpovedal a v rozhovore tvrdí, že by si účty prezeral aj keby nebol politicky zaangažovaný.

PREČÍTAJTE SI AJ: Robert Feši Kaliňák: Syn námorníka, ktorý pláva v politických vodách už takmer 20 rokov

Foto – zdroj: fakt24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM