han Hokej

Nečakané SŤAHOVANIE slovenskej hviezdy: Slafkovský si musel ZBALIŤ kufre! Kam zamieril?

Najvyššie draftovaný hokejista posledného výberu nováčikov NHL stále čaká v prestížnej súťaži na prvý gól i asistenciu. Lenže, stihol už jedno sťahovanie!

Ilustračný obrázok k článku Nečakané SŤAHOVANIE slovenskej hviezdy: Slafkovský si musel ZBALIŤ kufre! Kam zamieril?
7
Galéria

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský zmenil ubytovanie v Montreale. Osemnásťročný útočník Canadiens sa podľa zámorského novinára Erica Engelsa sťahuje k náhradnej rodine, ktorá mu zabezpečí kompletnú starostlivosť.

Redaktor o tom informoval na sociálnej sieti Twitter.

Slová trénera

„Stále má len 18 rokov a ešte úplne nepozná mesto. Doprajte mu viac ‚normálneho života‘ a uistite sa, že je o neho postarané. Myslím si, že to je najdôležitejšie,“ citoval Engels trénera Montrealu Martina St. Louisa.

Spoluhráči tohtoročnej draftovej jednotky a ďalší nováčikovia Arber Xhekaj aj Jordan Harris sa presťahujú z Brossardu do centra mesta.

Slafkovský pred príchodom do NHL hral za TPS Turku, pričom od svojich 16-tich rokov býval vo Fínsku sám.

Pred draftom zaujal predstaviteľov najslávnejšieho klubu NHL aj tým, že sa v takom mladom veku a v cudzej krajine dokázal o seba sám postarať.

Slafkovský v prvých štyroch zápasoch v profilige nebodoval. Na stredajšom tréningu ho tréneri opäť zaradili do štvrtého útoku. Canadiens v noci na piatok privítajú Arizonu.

Ďalšie aktuálne témy

Slafkovský zatiaľ v NHL nedal gól
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM