TOS Zo zahraničia

Nehodu autobusu prežili všetci cestujúci: Potom na nich zaútočili VČELY, hlásia 6 MŔTVYCH

Medzi obeťami je aj osemročné dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku Nehodu autobusu prežili všetci cestujúci: Potom na nich zaútočili VČELY, hlásia 6 MŔTVYCH
Zdroj: Twitter/AlertaMundial2

K mimoriadne tragickej udalosti došlo tento týždeň v Nikarague. Šesť cestujúcich vrátane len 8-ročného dievčatka zabil roj včiel po tom, čo sa autobus kvôli mechanickému problému zrútil do rokliny a pri nehode zničil niekoľko úľov.

6 mŕtvi

Podľa New York Post sa v autobuse viezlo približne 45 cestujúcich, pričom jeho pád do rokliny prežili všetci. Následne však na nich zaútočil roj vražedných afrikanizovaných vči­el.

Dostupné údaje hovoria o najmenej šiestich mŕtvych a ďalších štrnásť ľudí utrpelo ťažké zranenia. Na internete sa objavili fotografie tých, čo prežili a je to hrozný pohľad. Po tele majú doslova stovky žihadiel.

Zabijaci

V roku 1956 boli do Južnej Ameriky dovezené africké včely. Brazílsky genetik mal vyšľachtiť včely, ktoré budú produkovať viac medu. Tieto africké včely preto krížil s európskymi druhmi. O rok neskôr však niekoľko rojov takýchto včiel uniklo a takzvané afrikanizované včely sa rýchlo rozmnožili po celej Brazílii aj po okolitých štátoch. Následne prenikli do Strednej Ameriky a dnes sa vyskytujú už aj na juhu Spojených štátov amerických.

Afrikanizovaným včelám hovoria aj včely zabijaci. Sú oveľa agresívnejšie a nebezpečnejšie ako včely medonosné, ktoré sú známe v našich končinách. Útočia navyše už pri prvom náznaku ohrozenia, častokrát vo veľkom množstve a neuveriteľnej rýchlo sa rozmnožujú.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM