Rastislav Búgel Hokej

Neúčasť Slovákov z KHL na majstrovstvách? IDIOCIA nemá hraníc, odkazuje ruská hokejová legenda

V závere týždňa prijal SZĽH jasné stanovisko. Hovorí sa v ňom, že v tomto roku si na MS v Česku Slováci hrajúci v KHL národný dres neoblečú.

Ilustračný obrázok k článku Neúčasť Slovákov z KHL na majstrovstvách? IDIOCIA nemá hraníc, odkazuje ruská hokejová legenda
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , TASR/Martin Baumann

V piatok (12. apríla) zverejnil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) stanovisko k prípadnej účasti Slovákov hrajúcich v KHL na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku. Hoci výkonný výbor reagoval, že „každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach,“ Slovákov z KHL na šampionáte neuvidíme.

Na šampionát neprídu

„Vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá,“ informoval zväz.

Rozhorčená reakcia ruskej legendy

Na toto vyjadrenie sa rozhodla pre web Sovietskij Sport reagovať aj ruská hokejová legenda a dnes poslanec Štátnej dumy Viačeslav Fetisov.

„Aký je pre mňa rozdiel v rozhodnutí SZĽH vo vzťahu k jeho hokejistom? Toto je ich problém. Idiocia nemá hraníc,“ rozčúlil sa dvojnásobný olympijský víťaz a sedemnásobný majster sveta.

Fetisov podľa svojich slov netajil prekvapenie hlavne vzhľadom na vývoj politickej situácie na Slovensku.

„Hoci sa zdá, že politickí lídri celú situáciu chápu a svoju politiku vedú vyvážene, toto rozhodnutie je veľmi zvláštne. Ale s tým musia ďalej žiť len oni,“ dodal bývalý hokejista, ktorý je členom prestížneho Triple Gold Clubu (vyhral všetky tri najprestížnejšie trofeje, olympijské zlato, titul majstra sveta aj Stanley Cup).

Je považovaný za jedného z najlepších obrancov všetkých čias. Hokejovou federáciou IIHF bol dokonca zvolený do tímu storočia a v roku 2001 ho zaradili do hokejovej siene slávy v Toronte.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM