Rastislav Búgel Regióny

Neuveriteľné VIDEO! Po zasneženej zjazdovke na Liptove poskakovala KENGURA

Pani Alexandre sa na zjazdovke na Liptove podarilo natočiť niečo nezvyčajné. Spokojne si tam hopkala austrálska kengura.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľné VIDEO! Po zasneženej zjazdovke na Liptove poskakovala KENGURA
Zdroj: Facebook.com/Alexandra Gasparikova

V slovenských pohoriach môžete stretnúť rôzne zvieratá. Vysoká zver, diviaky, líšky a v poslednom období aj medvede. S tým už počítame.

Čo by ste však povedali na to, keby ste na zjazdovke uvideli poskakujúcu kenguru? Nerobíme si žarty, niečo také sa pošťastilo pani Alexandre.

Bola sa lyžovať?

Pred niekoľkými dňami na sociálnej sieti zverejnila video s komentárom: „Dnes ráno sa bola lyžovať na našej zjazdovke aj kengura.“

A vskutku. Na záberoch jasne vidno exotické zviera, ktoré si spokojné hopká po snehu na zjazdovke v Liptovskom Mikuláši.

​„Tú kenguru už hľadajú od jesene na Liptove. Neviem čia je a komu ušla. Báli sme sa, čo je s ňou a ako prezimovala,“ povedala pre noviny.sk autorka videa.

Musela to natočiť

Zdá sa, že exotickému druhu sa u nás páči. Kenguru pozorovali už aj v Trenčíne, v okolí Limbachu aj pri Liptovskej Mare.

„Pozerala som sa z okna z obývačky okolo ôsmej ráno. Pozerám sa, čo to je na tej zjazdovke? A tam kengura. Rýchlo som vybrala telefón. Musela som to natočiť, toto sa tak ľahko nevidí,“ dodala Alexandra.

Nevadí im zima?

Ošetrovateľka zvierat v kontaktnej zoo Liptovský Mikuláš Aneta Rusoová pre portál uviedla, že ak má kengura dostatok potravy, nemá problém prežiť zimu: „Musí si ale nejaké jedlo najprv nájsť. Cez zimu asi len seno, keďže tráva nerastie a môže využívať hocijaké kŕmidlo.“

Kenguru z Liptovského Mikuláša sa snažia dolapiť, no zatiaľ uniká. „Ona je strašne podarená, odrazu sa objaví a už jej nieto,“ dodala Alexandra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Alexandra Gasparikova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM