han Zo zahraničia

Po týždni sa v Rakúsku znova protestovalo: Do ulíc vyšlo asi 40-tisíc ľudí!

Približne 40-tisíc ľudí vyšlo v sobotu do ulíc viacerých rakúskych miest, aby vyjadrili nespokojnosť s pandemickými opatreniami a plánmi na zavedenie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Po týždni sa v Rakúsku znova protestovalo: Do ulíc vyšlo asi 40-tisíc ľudí!
Zdroj: TASR/AP

Najväčšie zhromaždenie sa konalo v meste Graz v spolkovej krajine Štajersko. Dve rôzne demonštrácie sa tam spojili do jednej, píše na svojej webovej stránke denník Kurier.

Polícia popoludní uviedla, že sa na nich mohlo byť celkom až 30-tisíc ľudí. Zhromaždenia a následný pochod ulicami mesta mali podľa polície pokojný priebeh.

V meste Klagenfurt v Korutánsku na juhu Rakúska sa podľa odhadov polície zhromaždilo päť až šesť tisíc ľudí, ktorí protestovali najmä proti povinnému očkovaniu. Povinné respirátory typu FFP2 mala približne jedna tretina z účastníkov.

V meste Sankt Pölten v Dolnom Rakúsku sa konalo zhromaždenie a pochod s účasťou približne 3 500 ľudí. Polícia podľa svojich vyjadrení zatkla 11 osôb. Demonštrácia sa konala aj v meste Innsbruck v spolkovej krajine Tirolsko, píše DPA.

Rakúska vláda 19. novembra oznámila, že od 1. februára 2022 začne v krajine platiť povinnosť byť zaočkovaný proti COVID-19 pre všetkých obyvateľov.

Na celom území krajiny je od pondelka 22. novembra v platnosti lockdown. Uzavreté sú všetky obchodné prevádzky okrem poskytovateľov základných služieb. Takisto platia aj platí povinnosť nosiť respirátor typu FFP2 a znovu platí aj pravidlo odstupu dvoch metrov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Minulý víkend (20.-21. novembra) sa proti zavedeniu lockdownu vo Viedni konali hromadné demonštrácie, pripomína DPA.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM