Zo Slovenska

Pripravte sa, poriadne PRITUHNE: KDE a KEDY nastane zmena počasia?

Vo viacerých krajoch bude mrznúť! Meteorológovia zároveň vydali výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa, poriadne PRITUHNE: KDE a KEDY nastane zmena počasia?
Zdroj: TASR

Záver pracovného týždňa bol na viacerých miestach slnečný, no to sa rýchlo zmení. Ako uvádza portál iMeteo.sk, oproti predchádzajúcim dňom, kedy teploty stúpali poriadne vysoko, sa dnes (7. 1.) výraznejšie ochladí.

Mohlo by vás zaujímať

Kde bude mrznúť

V niektorých okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja bude z piatka na sobotu (8. 1.) mrznúť. Teploty tu môžu dosiahnuť mínus 15 až mínus 17 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Hrozí nebezpečenstvo

Meteorológovia tvrdia, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí od piatka od 18.00 hod. do soboty do 9.00 hod.

Pozor na povodne!

V okrese Michalovce sa môže vyskytnúť povodeň z topiaceho sa snehu a dažďa. Upozorňuje na to SHMÚ na svojom webe, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu druhého stupňa. „V dôsledku spadnutých zrážok, topenia snehovej pokrývky na území západnej Ukrajiny očakávame ešte vzostup vodnej hladiny na toku Latorica na úrovni druhého stupňa povodňovej aktivity,“ tvrdia meteorológovia.

Ako to bude vyzerať v nasledujúce dni? Ako informuje iMeteo.sk, nový týždeň potom začne s rovnakými prejavmi počasia – nižšie teploty a ojedinelé sneženie.

Ilustračné foto

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: iMeteo.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM