Lucia Lauková Regióny

Rus sa na AUTE premával po Zoborských vrchoch: Vraj len ukazoval dcére prírodu

Turisti neverili vlastným očiam. Muž autom jazdil v chránenom území. Prípad vyšetruje enviropolícia.

Ilustračný obrázok k článku Rus sa na AUTE premával po Zoborských vrchoch: Vraj len ukazoval dcére prírodu
7
Galéria
Zdroj: Anton Magyar

Incident sa odohral v sobotu 4. novembra. Po turistických chodníkoch v Zoborských vrchoch sa okrem turistov premávalo terénne auto s ruským evidenčným číslom. Turisti vodiča zastavili a upozornili ho, že je v chránenom území a na aute tam nemá čo robiť. Upozornenie však nepomohlo. Turisti preto privolali ochranárov aj políciu.

Jazda chráneným územím, v ktorom platí zákaz vjazdu motorovým vozidlám, sa skončila pod Dražovským kostolíkom. Na vodiča tam čakali policajti.

Prečítajte si tiež

Výlet do prírody

„Vozidlo bolo na základe telefonátu občanov zastavené a kontrolované hliadkou Obvodného oddelenia PZ Nitra – východ v mestskej časti Drážovce. Išlo o vozidlo Kia Retona Cruiser s ruským evidenčným číslom, pričom sa vodič vyjadril, že bol dcére ukázať prírodu. Telefonicky bol vyrozumený riaditeľ Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie, následne sa na miesto dostavil strážca prírody CHKO Ponitrie, ktorý si vec prevzal a riešil vo vlastnej kompetencii,“ povedala nitrianska policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Smutné je, že v posledných mesiacoch nešlo o prvý prípad. Podľa stráže prírody sa autom pokúšali už viacerí cudzinci dostať až na Pyramídu.

Tento prípad však bude riešiť enviropolícia. „Vodič terénneho motorového vozidla sa pohyboval terénnym automobilom po území CHKO Ponitrie, kde platí v zmysle príslušnej legislatívy na úseku ochrany prírody a krajiny zákaz vjazdu motorovým vozidlom. Vec bola odstúpená na riešenie na Políciu SR, odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality v Nitre pre podozrenie z trestného činu proti životnému prostrediu v zmysle § 305 ods. 2 trestného zákona,“ uviedol riaditeľ správy CHKO Ponitrie Radimír Siklienka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Rus sa na AUTE premával po Zoborských vrchoch: Vraj len ukazoval dcére prírodu
7
Galéria
Zdroj: Anton Magyar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM