Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Silvestroval za ŠTÁTNE? Matovič s rodinou to roztočili v Tatrách, má to však HÁČIK

Bývalý minister financií si užíval koniec roka v ubytovaní určenom pre členov vlády. Tým však už nie je.

Ilustračný obrázok k článku Silvestroval za ŠTÁTNE? Matovič s rodinou to roztočili v Tatrách, má to však HÁČIK
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slováci len pred pár dňami privítali rok 2023. Niekto doma na gauči, niekto v uliciach mesta a niekto na pobyte v našich horách. Tretiu možnosť si zvolil aj expremiér a exminister financií Igor Matovič.

Romantika v horách

Podľa portálu Pluska Matovič spolu s manžekou Pavlínou a ich dvoma dcérami silvestroval v Starom Smokovci. Matovičovci ale nesiahli po bežnom hoteli či penzióne. Ubytovali sa v štátnom zariadení, ktoré je určené pre premiéra, ministrov a zamestnancov Úradu vlády.

Portál opisuje aj radovánky, ktoré si rodina expremiéra v horách užila. Deti si dopriali čas v prírode a samotný Igor Matovič sa pochválil svojím kuchárskym umením. Hosťom naservíroval svoj cisársky trhanec.

Do Starého Smokovca prišli aj ministerka kultúry Natália Milanová a minister vnútra Roman Mikulec. Tí sú však, narozdiel od Igora Matoviča, stále poverenými ministrami.

Matovič vysvetľuje

Matovič si v štátnom zariadení užíval aj napriek tomu, že už nie je ministrom. Na sklonku roka totiž zo svojho postu odstúpil.

Na otázku, prečo bol v sídle určenom pre členov vlády, hoci už členom vlády nie je, vysvetlil pre Plusku, že na silvestrovskej zábave bol dohodnutý ešte v polovici decembra, keď bol ministrom.

Svojou demisiou vyvolal šéf OĽANO nemalý rozruch. Prvý raz si ju rozmyslel a zamestnancovi prezidenskej kanceárie ju v poslednej chvíli vytrhol z ruky. Nakoniec ponúkol svojmu rivalovi, strane SaS, že sa ministerského kresla vzdá, ak bude schválený rozpočet z jeho dielne. Za rozpočet hlasovalo 93 poslancov spoločne s hlasmi poslancov z SaS, čím splnili ich časť dohody. Igor Matovič následne vyhlásil, že oficiálne odovzdá svoju demisiu do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM