Rastislav Búgel Zo Slovenska

Slováci sa zabávajú na nehode Andreja Danka: Internet explodoval pod náporom MEME

Nehoda šéfa SNS nezostala bez povšimnutia. Internet zaplavili vtipné obrázky na adresu Andreja Danka.

Ilustračný obrázok k článku Slováci sa zabávajú na nehode Andreja Danka: Internet explodoval pod náporom MEME
25
Galéria

Šéf národniarov Andrej Danko mal v noci zo štvrtka na piatok dopravnú nehodu. V bratislavskej Dúbravke zdemoloval semafor.

So stĺpom nevedel spísať poistnú udalosť

Navyše, nepočkal na policajtov a z miesta nehody odišiel. „Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii,“ povedal pre Startitup.

Usvedčiť ho mali olejové škvrny, ktoré viedli až k nemu do garáže. Navyše, podľa portálu noviny.sk mal na mieste nehody dokonca nechať tabuľku s EČV.

Danko neskôr zverejnil video s vyjadrením. Podľa jeho slov dostal šmyk a narazil do stĺpa.

„So stĺpom asi ťažko spíšem poistnú udalosť… Som tiež iba človek a tak, ako každý smrteľník, aj ja môžem mať dopravnú nehodu,“ uviedol predseda strany SNS.

Opozičné strany už Andreja Danka vyzvali, aby odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu. „Andrej Danko by sa mal zachovať ako chlap a odstúpiť zo svojej funkcie podpredsedu NR SR. To, že jeden z najvyšších ústavných činiteľov po spáchaní dopravnej nehody ujde z miesta činu, len vyvoláva otázky, prečo sa tak stalo,“ povedal predseda KDH Milan Majerský.

Internet zaplavili vtipy

Na nehodu okamžite zareagoval aj internet. Rôzne satirické stránky sa predbiehajú v tvorbe vtipných obrázkov (meme).

Obľúbená stránka Zomri napríklad zverejnila koláž Danka s Antonom Bernolákom. Obrázok prvého kodifikátora spisovnej slovenčiny je doplnený o známy výrok „Píš ako počuješ.“ Obrázok šéfa SNS zase dopĺňa vymyslený citát „Šoféruj ako hovoríš.“

Ďalšie meme zobrazuje portrét Andreja Danka doplnený o komentár „Už nech je prezident, aby okrem tlmočníka mal aj šoféra.“

Ďalšiemu vtipkárovi sa podaril naozaj husársky kúsok. Na Mapách Google pribudol bod označený ako pamiatka. Ide o Semafor Andreja Danka.

To však ani zďaleka nie je všetko! Výber toho najlepšieho nájdete v našej galérii!

Prečítajte si tiež

Andrej Danko sa stal po nehode terčom internetových vtipov
25
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Andrej Danko - predseda SNS
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM