Zo Slovenska

Slovensko ako zásobáreň zbraní pre teroristov? Európa nás vidí ako samoobsluhu pre zločincov

Šialenec, ktorý zabíjal v Mníchove, členovia Írskej republikánskej armády i teroristi vraždiaci v redakcii francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo a na metalovom koncerte, si zbrane mali zaobstarať na Slovensku.

Vizitka, ktorou sa nepochválime. V priebehu ostatných mesiacov zasiahol Európy teror, útoky v Paríži, Bruseli a najnovšie aj v Nemecku otriasli verejnosťou, obyvatelia starého kontinentu sa začínajú reálne báť o svoju a bezpečnosť blízkych.

V mníchovskom nákupnom centre zastrelil 27-ročný mladík Ali David Sonboly, ktorý rád hrával násilné počítačové hry, deväť ľudí a 35 zranil. Médiá okamžite prišli s informáciou, že si zbraň zohnal na tzv. čiernej sieti, pričom ňou v tomto prípade malo byť Slovensko. Šlo o pištoľ typu Glock 17, ktorú napokon aj namieril proti sebe.

PREČÍTAJTE SI: Štvrtý krvavý útok v Nemecku v priebehu dní. Šialenec sa odpálil na festivale!

Ďalšie prípady

Na portáli Dnes24.sk sme informovali aj o členoch Írskej republikánskej armády, ktorá si vražedné nástroje takisto zaobstarala v krajine spod Tatier. V zahraničných médiách sa objavila informácia, že práve naša krajina je akási samoobsluha so zbraňami pre zločincov z celej Európy.

Potvrdiť to môže aj podozrenie, že aj pri teroristickom útoku džihádistov na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo zo začiatku roka 2015 boli použité zbrane zo Slovenska. Počas incidentu zomrelo 12 ľudí a jedenásť bolo zranených. Oveľa vyšší počet obetí, viac ako 130, hlásili v novembri 2015 po masakri na koncerte kapely Eagles of Deadmetal v Paríži, pričom aj tu mali šialenci využiť slovenský trh.

PREČÍTAJTE SI: Svet o Slovensku: Naša krajina funguje podľa britských médií ako Amazon pre džihádistov

Amazon pre džihádistov?

Bulvárny denník The Sun prišiel pred pár týždňami s tvrdením, že práve Slovensko je zásobárňou teroristov. Ako príklad uviedol obchod AFG Security Corporation v Partizánskom, ktorý má podľa tvrdení britského periodika predávať pestrú ponuku teroristických potrieb.

Za akýsi „Amazon pre džhádistov“ ho označil bezpečnostný expert Hans Brun. Na webových stránkach obchodu je možné si kúpiť napr. samopaly, pričom ide o úplne legálnu činnosť, pretože vo všetkých prípadoch šlo o znefunkčnené zbrane a sem slovenská legislatíva nesiaha.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM