Svet

Štvrtý krvavý útok v Nemecku v priebehu dní. Šialenec sa odpálil na festivale!

Európania sa začínajú naozaj báť. Sme naozaj vo vojne s terorizmom? V Nemecku sa v priebehu pár dní udial už tretí krvavý incident.

Strach, slzy a nanešťastie aj krv na festivale v bavorskom Ansbachu, ktorého sa zúčastnilo približne 2500 ľudí. V nedeľu krátko pred štvrť na jedenásť večer otriasol hudobným festivalom výbuch, ktorý si vyžiadal jednu obeť – útočníka a podľa dostupných zdrojov 12 až 14 zranených, z toho sú traja v kritickom stave. Informácie sa mierne líšia.

Útočníkom bol 27-ročný utečenec zo Sýrie, ktorý výbušninu odpálil pred barom pri vstupe na festival Ansbach Open. Policajné zložky vyšetrujú, či nemohlo ísť o teroristický akt, zatiaľ sa narába s variantom, že bol mladý muž psychicky labilný. Rolu mohlo zohrať aj to, že mu nemecké úrady zamietli žiadosť o azyl, vrah prišiel do tejto európskej krajiny pred dvomi rokmi.

PREČÍTAJTE SI: Ďalší šok v Nemecku: Muž útočil mačetou, zabil ženu, dvoch ľudí zranil

Šťastie v nešťastí

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann agentúru DPA informoval, že Sýrčan sa už v minulosti dvakrát pokúsil o samovraždu. Následne dodal, že je šťastím v nešťastí, že sa mu nepodarilo dostať priamo na festival, čo by si vyžiadalo obete na životoch. Dôvod, prečo skončil hneď pri vstupe bol ten, že nemal vstupenku.

„Niekoľko ľudí tu na festivale hovorilo, že to vybuchol plyn,“ cituje Sky News slová jednej z obetí Thomasa Debinského. „Ďalší ale vraveli, že šlo o ruksak s výbušninou.“

Festival okamžite po incidente zrušili a ľudí evakuovali, namieste zasahovalo 200 policajtov a viac ako tri stovky požiarnikov a príslušníkov zdravotných jednotiek.

Štvrtý krvavý útok v priebehu týždňa

18. júl – Tínedžer z Afganistanu zranil vo vlaku do Würzburgu piatich pasažierov a to brutálnym spôsobom – sekerou. K útoku sa prihlásil Islamský štát, mladíka polícia zastrelila.

22. júl – Nemecký mladík iránskeho pôvodu strieľal v nákupnom centre v Mníchove, podarilo sa mu zabiť deviatich ľudí, väčšinu migrantov, potom zbraň obrátil proti sebe.

24. júl – Azylový občan zo Sýrie mačetou zabil ženu a dvoch ľudí zranil. Stalo sa tak v meste Reutlingen.

24. júl – Sýrčan odpálil pred vstupom na festival Ansbach Open výbušninu, ktorá ho zabila a zranila minimálne dvanástich ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM