ELA Zo zahraničia

Smutné správy o Céline Dion: Sestra kanadskej speváčky prehovorila o jej VÁŽNOM stave

Kanadská speváčka Céline Dionová presne pred rokom svojim fanúšikom na sociálnej sieti oznámila, že jej diagnostikovali veľmi zriedkavú neurologickú poruchu. Uplynul rok a správy nie sú pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Smutné správy o Céline Dion: Sestra kanadskej speváčky prehovorila o jej VÁŽNOM stave
Zdroj: Facebook.com/Celine Dion

Ochorenie známe aj ako Moersch-Woltmanova choroba „postihuje približne jedného z milióna ľudí“. „O tejto zriedkavej chorobe ešte stále nevieme všetko, ale teraz vieme, že je príčinou svalových kŕčov, ktorými trpím,“ povedala vlani v decembri speváčka.

Vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach Dionová (55) spresnila, že ide o syndróm stuhnutého človeka (SPS). Sestra speváčky prehovorila o tom, ako na tom Céline je.

„Tvrdo na sebe pracuje, ale nemá kontrolu nad svojimi svalmi. Láme mi to srdce, bola vždy taká disciplinovaná,“ povedala speváčkina sestra Claudette kanadskému serveru 7 jours.

Céline sa napriek vážnej chorobe ukázala pred mesiacom fanúšikom hokejového zápasu medzi Vegas Golden Knights a Montreal Canadiens. Speváčka ich prekvapila krátkym speváckym vystúpením. Bolo to jej prvé verejné vystúpenie po trojročnej pauze.

„Hlasivky sú svaly a srdce je aj sval. To je to, z čoho mám najväčší strach. Pretože je to jeden prípad z milióna, vedci nevykonali toľko výskumov, pretože to nepostihlo toľko ľudí. Ale všetci jej držíme palce a som rada, že sa o ňu ľudia zaujímajú.“

Keďže porucha patrí medzi zriedkavé ochorenia, na ktoré neexistuje liek, je liečba komplikovaná. „Niektorí ľudia už stratili nádej, pretože je to choroba, o ktorej sa toho veľmi nevie. Ľudia nám hovoria, že ju milujú a že sa za ňu modlia. Dostáva toľko odkazov, darčekov a požehnaní,“ dodala Claudette.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM