Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Sú ešte pláže bezpečné? Ďalšie letoviská v strachu, objavil sa NAJRÝCHLEJŠÍ žralok na svete

Téma žralokov túto dovolenkovú sezónu rezonuje viac než kedykoľvek predtým. Čoraz častejšie sa objavujú nebezpečne blízko človeku.

Ilustračný obrázok k článku Sú ešte pláže bezpečné? Ďalšie letoviská v strachu, objavil sa NAJRÝCHLEJŠÍ žralok na svete
Zdroj: pixabay.com

Strach zo žralokov naberá na sile. Odštartovalo to začiatkom júna, kedy v egyptskej Hurgade podmorská šelma roztrhala mladého ruského dovolenkára.

Krátko nato hlásili výskyt žraloka blízko pláží aj na ostrove Menorka. Jedinec zablúdil do prístavu, v tomto prípade však, našťastie, nikomu neublížil.

Nezvyčajný návštevník

Najnovšie žijú v obavách turisti i domáci v ďalšom letovisku. Reč je o ostrove Ibiza. Na známom párty ostrove sa objavil pravdepodobne žralok modrý.

Hoci sa nikomu nič nestalo, je znepokojivé, že ho spozorovali na mieste, ktoré je obľúbenou lokalitou na šnorchlovanie. Upozornil na to denník The Sun.

Časté správy o výskytoch žralokov pri pobrežiach robia vrásky aj domácim. Práve turizmus je často to, z čoho žijú prímorské oblasti. A pláva medzi smrtiacimi žralokmi netúži nikto.

Ako delfín

V pozore sú už aj návštevníci Slovákmi obľúbeného Grécka. Na pobrežie vychyteného ostrova Zakynthos priplával žralok mako, čo je podľa odborníkov vôbec najrýchlejší žralok na svete. Informuje o tom portál tn.cz.

Spozoroval ho miestny rybár. Hoci more pozná ako vlastnú dlaň, toto zviera videl prvý raz. Tentoraz sa však zdalo, že žraloka prítomnosť človeka vôbec nevyrušila. Rybár ho pre tamojšie média opísal ako veľmi veľkého, no celkom pokojného. Vedľa jeho lode si vraj „plával ako delfín“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM