Rastislav Búgel Zo zahraničia

Svätý grál medzi chlebíčkami? Bufet nahradil pečivo REZŇOM a okamžite sa stal HITOM

Stačila jedna fotka na sociálnej sieti a malý bufet sa z noci do rána stal najznámejším podnikom v celom Česku. Dali by ste si aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Svätý grál medzi chlebíčkami? Bufet nahradil pečivo REZŇOM a okamžite sa stal HITOM
19
Galéria

Malá gastro prevádzka v priebehu jediného dňa dobila celé Česko. Reč je o podniku s názvom Bufet a Kavárna Linecká, ktorý sa nachádza v Českom Krumlove.

Svätý grál medzi chlebíčkami

V stredu (21. februára) sa na internete objavila fotografia, ktorá sa okamžite začala šíriť po rôznych skupinách na Facebooku. „Zdá sa, že som našiel svätý grál,“ napísal Štefan.

Záber zachytáva „chlebíček na řízku“, čiže chlebíček na rezni. Podnik nahradil chlieb poriadnym rezňom. Inak je to klasický chlebíček so zemiakovým šalátom, šunkou, uhorkou, paprikou a vajíčkom.

Za „chlebíček na řízku“ si podnik pýta 70 korún, čo je v prepočte 2,76 eur.

Ako vznikol nápad?

S nápadom prišiel švagor majiteľky podniku Terezy Kořánovej, ktorý v bufete varí a vymýšľa nové pokrmy.

„Pred tridsiatimi rokmi robil na praxi v Mariánskych Lázňach v lahôdkach U Linharta, a tam sa prvýkrát stretol s chlebíčkom na rezni. Avšak teraz mu to pripomenul pán Dymáček z lahôdok v Plané pri Mariánskych Lázňach, ktorý na sociálnej sieti zdieľa fotografie svojich výrobkov a kde mal tiež práve rezňový chlebíček,“ povedala pani Kořánová pre idnes.cz.

Po zverejnení fotografie sa záujem o tento nezvyčajný chlebíček poriadne zdvihol.

„Vôbec nám nenapadlo chlebíček na rezni propagovať a myslím si, že máme v ponuke lepšie veci,“ nechala sa počuť majiteľka.

Z noci do rána sa stal hitom

Delikatesu predávajú približne pol roka, no v ponuke bola nepravidelne. Nakoľko je pochúťka hitom internetu, rozhodnutie bolo jednoduché – „chlebíček na řízku“ budú predávať stále.

„Od tej doby, čo fotka obletela sociálny svet, sa takmer každý zákazník pýta na chlebíček na rezni a už sme dostali aj niekoľko objednávok. Rezňový chlebíček sa stal cez noc trhákom,“ povedala Tereza Kořánová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Bufet a Kavárna Linecká
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM