TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Do extraligy prichádza špičkový hráč, ktorého v NHL nechcú kvôli ŠIKANE!

Mohol sa stať hviezdou NHL, no keď prepuklo, že na škole šikanoval mentálne postihnutého spolužiaka, dostal sa do nemilosti.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Do extraligy prichádza špičkový hráč, ktorého v NHL nechcú kvôli ŠIKANE!
Zdroj: NHL.com

Len 21-ročný Mitchell Miller bol draftovaný v roku 2020 Arizonou. Následne na verejnosť vyplávalo, že ako štrnásťročný šikanoval na škole mentálne postihnutého afroamerického spolužiaka, k čomu sa aj sám priznal na súde pre mladistvých a klub sa s ním pod tlakom fanúšikov rozlúčil. Pre predstavivosť, v policajnom spise sa píše aj o takých nechutnostiach ako napríklad, že mal svoju obeť nútiť pojedať z pisoára a podobne.

Nevyšiel ani Boston

Minulú sezónu podpísal zmluvu s Bostonom Bruins, ale šancu opäť nedostal. Dôvod? Hnev fanúšikov. Jeho minulosť sa s ním ťahá aj naďalej. A tak sa aj s medveďmi dohodol na vzájomnom ukončení zmluvy.

Teraz prichádza čas na ďalší reštart. „Miller práve podpísal zmluvu s HK 32 Liptovský Mikuláš na Slovensku,“ informoval zámorský server HabsolumentFan.

Je zrejmé, že zámorské média sledujú a budú sledovať aj naďalej ďalší hokejový a životný príbeh tohto kontroverzného obrancu. „Táto správa znamená koniec ságy okolo mladej nádeje v NHL. Je veľmi malá šanca, že sa Miller niekedy vráti, aspoň zatiaľ,“ myslí si HabsolumentFan.

Reakcie fanúšikov

Podľa reakcií zámorských hokejových fanúšikov na sociálnych sieťach, im tento nádejný obranca chýbať rozhodne nebude. „Priprav sa na učenie slovenčiny, kamoš,“ vysmieva sa mu jeden z nich. „Ak sa niekedy vráti späť do NHL, ten kto ho podpíše, automaticky sa stáva mojím najviac nenávideným tímom,“ znie iný komentár.

A čo mikulášsky fanúšikovia? „Dnes vám predstavujeme zvyšných hráčov, ktorí posilnia túto sezónu naše mužstvo. Dynamický ofenzívny obranca Mitchell Miller, pravák, ktorý pri svojich útočných chúťkach nezabúda na defenzívne povinnosti,“ napísal klub stručne na margo tohto Američana.

Pod týmto príspevkom sa objavila poznámka na jeho minulosť a zaznelo tam označenie „šikanátor“, ale aj slová ako druhá šanca a pripomenutie, že vtedy to bol štrnásťročný chlapec. Tak uvidíme, ako ho napokon slovenskí fanúšikovia príjmu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Dobré ráno všetkým fanúšikom Liptovského hokeja, Dnes Vám predstavujeme zvyšných hráčov, ktorí posilnia túto sezónu...

Posted by MHk 32 Liptovský Mikuláš on Wednesday, August 2, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM