Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Hollywoodske hviezdy natáčali na Slovensku, ide o remake kultového trileru!

Filmári z Netflixu využili Slovensko pre svoju hviezdne obsadenú novinku, ktorú už môžete vidieť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hollywoodske hviezdy natáčali na Slovensku, ide o remake kultového trileru!
Zdroj: Youtube.com/Universal Pictures All-Access

Hovorí vám niečo filmový počin Divoká rieka? Mnohým určite áno. Ide o slávny triler z roku 1994 v hlavnej úlohe s Meryl Streep. Teraz uzrela svetlo sveta nová verzia s rovnakým názvom, aj keď podľa samotných filmárov o remake v pravom slova zmysle nejde.

Nový pohľad na film či voľné pokračovanie. Aj takto spájajú novinku s kultovou Divokou riekou. Ale v tejto chvíli o to nejde.

Zaujímavosťou navyše pre slovenského diváka je fakt, že filmári z Netflixu sa pre svoju novinku rozhodli využiť aj Slovensko.

Natáčali tu aj trénovali

„Remake Divokej rieky sa nakrúcal v strednej a východnej Európe vrátane Maďarska, Slovenska a Bosny,“ napísal medzi filmovými fanúšikmi známy server Screen Rant.

„Podobne ako v prípade Maďarska nie je známe, ktoré scény sa natáčali na Slovensku. Keďže sa väčšina filmu odohráva počas splavu divokej vody, dá sa predpokladať, že produkcia na nakrúcanie využila slovenské lesné oblasti a úchvatné vodné zdroje. Nech je to akokoľvek, táto európska krajina nepochybne pomohla zachytiť ​​napínavý charakter snímky,“ uviedli bližšie na Screen Rant.

Na Slovensku sa však nielen natáčalo, ale aj trénovalo. A to konkrétne v areáli vodných športov v Liptovskom Mikuláši. Herci sa na tomto mieste pripravovali na extrémne scény vo filme.

Hviezdne obsadenie

A čo hlavní protagonisti novej Divokej rieky? Leighton Meester môžete poznať z filmov ako Spolubývajúca, Dcéra najlepšieho kamaráta či Môj otec je šialenec.

Ešte o niečo známejšou tvárou je Adam Brody, mimochodom manžel Leighton Meester. Ten sa objavil v známych trhákoch ako Pán a pani Smithovci či Ďakujeme, že fajčíte, ale hviezdu z neho urobilo predovšetkým účinkovanie v seriáli O.C. California, kde stvárnil postavu Setha Cohena.

Ďalších hlavných úloh sa zhostili Taran Killam a Olivia Swann.

Divoká rieka 2023
6
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM