Magazín Lifestyle

Túžite po opätovanej LÁSKE? Pozor na túto činnosť, NIČÍ vzťahy a zdravie

Vaše vzťahy sa akosi často rozpadávajú? Je to zlepenec niečoho, čo sa nazývalo v minulosti láskou? Možno je za problémom jedna konkrétna činnosť.

Ilustračný obrázok k článku Túžite po opätovanej LÁSKE? Pozor na túto činnosť, NIČÍ vzťahy a zdravie
Zdroj: pixabay.com

Láska je niečo, čo dokáže s človekom poriadne zamávať a zmeniť mu život od základov.

No nie všetky páry si dokážu udržať vzájomnú náklonnosť, povestné „motýliky v bruchu“ či spoločné záujmy. Prečo je tomu tak? Na problém sa pozreli tí najpovolanejší.

4 problémy

Profesorka psychiatrie Jessica Griffin a odborník na sexualitu Pepper Schwartz študujú partnerské vzťahy už viac ako 50 rokov. A ich odpoveď? „Zistili sme, že bez ohľadu na to, ako a prečo sa pohádate, väčšina z párov zlyhá kvôli zlej komunikácii.“ Informuje o tom CNBC.

Odborníci poukázali na štyri najproblematic­kejšie typy komunikácie vo vzťahoch. Aj keď neexistuje žiaden vzorec na dokonalý vzťah, pri takejto komunikácii zbystrite pozornosť. Pozor na partnerove pohŕdanie, kritiku, obranu a ignoranciu.

No je to práve pohŕdanie, ktoré podľa odborníkov partnerské vzťahy ničí najviac.

Pohŕdanie, čiže vyjadrovanie nedostatku rešpektu voči partnerovi je niečo, čo stojí na vrchole a môže dvojice rozdeliť navždy. Prejavuje sa osočovaním, zosmiešňovaním, ale aj jemnejšími gestami, pri ktorých vaša polovička napríklad prevracia oči.

Ako pripomína tamojší portál, výskum taktiež ukázal, že takáto komunikácia môže mať dopad na zdravie. Tí, čo „vo svojej komunikácii používajú opovrhnutie, majú vyššiu mieru chorôb vrátane rakoviny, srdcových chorôb a iných chorôb, ako je prechladnutie alebo chrípka.“

Ako však odstrániť pohŕdanie vo vašom vzťahu? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM