Jakub Forgács Zo Slovenska

Úvod týždňa prinesie príjemné POČASIE: Potom príde ZMENA, s čím treba počítať?

V najbližších dňoch by ste mali mať dáždnik radšej po ruke. Aké sú vyhliadky na nachádzajúci týdeň?

Ilustračný obrázok k článku Úvod týždňa prinesie príjemné POČASIE: Potom príde ZMENA, s čím treba počítať?
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Hoci sa počasie na Slovensku začína zlepšovať, pripraviť sa treba na to, že v najbližších dňoch bude mať premenlivý charakter. Na svojom webe o tom informuje portál iMeteo.sk.

Ako uvádza portál, aj nadchádzajúce dni prinesú nadpriemerné teploty, no počítať treba aj s početnými zrážkami.

Príjemný štart týždňa

„Aktuálne sa do našej oblasti rozširuje výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý však počasie na Slovensku bude ovplyvňovať len dočasne,“ píše iMeteo.sk s tým, že v pondelok sa tak môžeme tešiť na slnečné počasie s teplotami do +20 °C a s podobným stabilným počasím by mal začať aj utorok.

Počasie sa však následne začne meniť. „Nad Alpami sa počas utorka prehĺbi tlaková níž a s ňou súvisiace zrážkové pole začne v utorok večer ovplyvňovať počasie aj na našom území,“ vysvetľuje iMeteo.sk. Ako upozorňuje, zrážky môžu byť už od poobedia plošné a lokálne aj výdatnejšie (viac ako 20 mm).

Početné zrážky

„Uprostred pracovného týždňa by malo zrážok ubudnúť a prechodne sa môže aj zmenšiť oblačnosť, no to bude záležitosť doslova zopár hodín. Už od štvrtka sa totiž očakáva ďalšia vlna zrážok,“ pokračuje portál, podľa ktorého bude počasie v závere týždňa ovplyvňovať vlhké, severozápadné až západné prúdenie s jednotlivými atmosferickými frontami.

„Tie prinesú veľa oblačnosti a početné zrážky. Intenzita zrážok bude premenlivá v závislosti od výraznosti frontu,“ vysvetľuje iMeteo.sk.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM