han Zo Slovenska

PRIPRAVTE sa na ochladenie: A to nie je všetko, na týchto miestach hrozia SNEHOVÉ záveje!

Blíži sa jar, ale zima ešte nepovedala posledné slovo! Predpoveď počasia hovorí jasne, v najbližších hodinách sa výrazne ochladí!

Ilustračný obrázok k článku PRIPRAVTE sa na ochladenie: A to nie je všetko, na týchto miestach hrozia SNEHOVÉ záveje!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Záveje a povodne

Najmä na severe Slovenska hrozí až do nedeľného (26. 2.) popoludnia ojedinelá tvorba snehových jazykov a závejov. V okrese Turčianske Teplice platí výstraha druhého stupňa pred povodňou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Najnižší stupeň výstrahy pred tvorbou snehových jazykov a závejov je vydaný pre celý Žilinský kraj, tiež pre okresy Poprad, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Banská Bystrica, Brezno a Žiar nad Hronom.

Druhostupňová výstraha pred povodňou z topiaceho sa snehu a dažďa platí v okrese Turčianske Teplice predbežne do nedeľného dopoludnia. Najnižší stupeň výstrahy je vydaný aj v okresoch Prievidza, Ružomberok a Michalovce.

Predpoveď na nedeľu

V nedeľu prevažne zamračené. Teploty 0 až 5 stupňov Celzia.

Na západnom Slovensku prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty 1 až –2 a najvyššie denné teploty 2 až 5 stupňov Celzia.

Na strednom Slovensku prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty 0 až –5 a najvyššie denné teploty 0 až 4 stupne Celzia.

Na východnom Slovensku prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty 0 až –4 a najvyššie denné teploty 0 až 4 stupne Celzia.

Počasie na horách:

Vo výške 1000 m prevažne zamračené, najnižšia ranná teplota –4 stupne Celzia a najvyššia denná teplota –2 stupne Celzia.

Vo výške 1500 m prevažne zamračené, najnižšia ranná teplota –7 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota –6 stupňov Celzia.

Vo výške 2000 m prevažne zamračené, najnižšia ranná teplota –10 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota –9 stupňov Celzia.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM