Rastislav Búgel Zo Slovenska

ZMENA počasia nebude príjemná: Na Slovensko sa valia BÚRKY!

Víkend priniesol príjemné slnečné počasie, no už teraz sa treba pripraviť na prudkú zmenu. Čo nás čaká?

Ilustračný obrázok k článku ZMENA počasia nebude príjemná: Na Slovensko sa valia BÚRKY!
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Mimoriadne teplý víkend s letným počasím ukončia búrky. „Pravdepodobne sa takéto vysoké teploty vrátia najskôr až v máji. Horúce počasie, ktoré zavládne počas tohto víkendu na našom území ukončí studený front, ktorý by mal priniesť na naše územie vlnu búrok,“ informuje portál iMeteo.sk.

Búrky prichádzajú

Počas nedele sa očakáva na našom území najteplejší deň. Pred postupujúcim studeným frontom do našej oblasti vyvrcholí príliv teplého vzduchu od juhozápadu. Popoludní sa budú teploty pohybovať od +22 až do +28 °C.

V druhej polovici dňa však hrozia aj búrky.

„Front, ktorý nás začne ovplyvňovať, bude veľmi výrazný. Tiahnuť sa bude naprieč celou Európou a v nedeľu popoludní bude pred našimi severnými hranicami,“ píše server.

Prvé búrky by sa počas popoludnia mohli objaviť na severe Slovenska, predovšetkým v Žilinskom a v Prešovskom kraji. S pribúdajúcimi hodinami bude riziko búrok narastať. Na severe sa búrky môžu vytvoriť aj v noci z nedele na pondelok.

„Najnebezpečnejším sprievodným javom by malo byť len prechodné zosilnenie zrážok. Nateraz sa neočakávajú nebezpečnejšie javy ako krúpy, či silné nárazy vetra,“ dodáva iMeteo.sk.

Búrlivý začiatok týždňa

Začiatok týždňa sa už bude niesť v úplne inom počasí než tomu bolo počas víkendu.

„Front sa bude nachádzať priamo nad našim územím a začne sa tvoriť línia búrok. Zatiaľ je však nemožné predikovať oblasti, v ktorých búrky hrozia a v ktorých sa neočakávajú. Všetko to bude závisieť od presného načasovania studeného frontu, čo bude jasné v nedeľu,“ upozorňuje portál.

Isté však je, že búrky by mali byť plošnejšie a zrejme aj intenzívnejšie ako v nedeľu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM