Jakub Forgács Magazín

Miška vymenila kancelársku robotu za sladké remeslo: Svoju prácu povýšila na umenie, FOTO

Michaela Sršňová Filadelfiová žije sladkým biznisom. Vyrába torty či makrónky, ktoré chutia už pohľadom.

Ilustračný obrázok k článku Miška vymenila kancelársku robotu za sladké remeslo: Svoju prácu povýšila na umenie, FOTO
55
Galéria
Zdroj: ZunkaBaby

Aké torty najviac chutia zákazníkom?

Podľa môjho prieskumu ovocné. Ale všetky moje torty majú v sebe veľa ovocia a kvalitné 100%-né ovocné pyré. Je to taký základ, nemám totiž rada suché torty, tak zákazníci nemajú na výber. :) V roku 2021 som najviac robila torty s malinovým mascarpone, kde v kréme nie je ani štipka cukru, osladené je to kvalitným malinovým pyré a belgickou čokoládou.

Na aké príležitosti ich vyrábate najčastejšie?

Zvyčajne na oslavy, večierky aj pracovné eventy.

Torty vytvárate podľa predlohy – obrázka alebo aj podľa opisu človeka?

Kto si objedná tortu, vždy povie svoju predstavu, no väčšina skôr povie tému a nechá všetko na mňa. Ak by aj poslali obrázok, ako by torta mala vyzerať, rovno ich upozorním, že obrázkom sa môžem inšpirovať, ale neozdobím ju rovnako. Nie som zástanca kopírovania. Vždy sa snažím dať do torty niečo moje, a tým pádom je tá torta iná, jedinečná. Ani moju tortu nikdy neurobím dvakrát tak isto, a to sa mi na tom páči, že môžem byť kreatívna. Asi by ma to aj unudilo, robiť torty podľa predlohy.

Stretli ste sa aj s nejakými kurióznymi či nerealizovateľnými požiadavkami zákazníkov?

Vždy sa snažím vyhovieť každému zákazníkovi. Jediné torty, ktoré nerobím, sú celé obalené v poťahovej hmote. Je to aj tak surovina, ktorú každý nechá na tanieri, lebo ju neje.

Každú kurióznu objednávku beriem ako výzvu a dávam do toho všetko.

Čo iné okrem tort ešte zvyknete piecť?

Ja veľa, ale naozaj veľa pečiem makrónky. Teším sa tomu, že mám svojich zákazníkov, ktorí moje makrónky stále vyhľadávajú a chvália ich. A potom ešte koláčiky, či už na víkend alebo tematické boxy (vianočné, mikulášske, valentínske, halloweenske, veľkonočné, na MDD, na Deň žien, Deň matiek, Deň otcov…)

Oceňujú aj vaše deti, že má ich mama také „sladké“ remeslo?

Určite oceňujú, ale ako sa hovorí, „obuvníkove deti chodia bosé“.

Keď práve nevytvárate svoje dobroty, čomu sa najradšej venujete vo svojom voľnom čase?

Žijem týmto sladkým biznisom. Aj keď mám trošku voľna, vždy som zaborená v receptoch. Ako manžel vraví – „v plnkách“. :) Rada však idem aj na záhradu, zmeniť trošku vzduch. Alebo ideme s deťmi niekam na výlet. Som mama troch detí, nenudím sa. :)

Sladké výtvory Banskobystričanky Michaely si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj

V OBRAZOCH: Sladké výtvory Bystričanky Michaely chutia aj očiam
55
Galéria
Zdroj: Agentúra Jay production
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM