rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Berlíne sa začal súd s gangom, ktorý cez Slovensko PAŠOVAL ženy!

Sedem mesiacov po veľkom spoločnom záťahu nemeckej a slovenskej polície sa pred berlínsky súd postavili začiatkom týždňa jeden muž a dve ženy.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Berlíne sa začal súd s gangom, ktorý cez Slovensko PAŠOVAL ženy!
Zdroj: TASR/DPA / CC-BY 1.0

Trojčlenný gang je obvinený z pašovania žien z Vietnamu do Nemecka na prostitúciu.

Obvinení podľa denníka Der Tagesspiegel presviedčali Vietnamky, aby išli „pracovať“ do Nemecka, kde skončili vo verejných domoch. Potom ich cez Slovensko nelegálne previezli do Berlína. Tomuto obchodu so ženami sa venovali od roku 2018.

Obžaloba okrem iného zahŕňa nútenie žien k prostitúcii, zneužívanie prostitútok, profesionálne prevádzačstvo cudzích štátnych príslušníkov, falšovanie dokladov a podvod.

Nasadili 700 policajtov!

Hlavný obvinený, 40-ročný muž pôvodom z Vietnamu, mal na starosti vyhľadávanie mladých žien a dohadovanie cien. V prípade priznania viny mu hrozí väzenie na štyri až päť rokov.

Jeho dve kumpánky mu pomáhali s pašovaním žien do Nemecka a ich nútením k prostitúcii. Odmena pre gang sa pohybovala od 13– do 21-tisíc eur za jednu mladú ženu.

Jedného z hlavných podozrivých, vietnamského občana, zadržali v Berlíne, k druhému zatknutiu došlo v Bratislave. V raziách proti organizovanému prevádzačstvu migrantov v niekoľkých mestách v Nemecku, aj v hlavnom meste Slovenska v Bratislave, koncom mája 2021 nasadili 700 policajtov.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj...

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM