Zo zahraničia

BITKA medzi delegátom Ruska a Ukrajiny: Šokujúce VIDEO valcuje internet!

Malo to byť stretnutie o vzájomnej spolupráci. No summit poznačil nepríjemný incident.

Ilustračný obrázok k článku BITKA medzi delegátom Ruska a Ukrajiny: Šokujúce VIDEO valcuje internet!
Zdroj: Twitter.com/Andreas Papadopulos , Twitter.com/ANADOLU AGENCY

V tureckej Ankare sa uskutočnilo Parlamentné zhromaždenie čiernomorskej hospodárskej spolupráce (PABSEC), ktoré poznačil škandál. Všetku pozornosť si totiž uchmatla ukrajinská a ruská delegácia. Čo sa na stretnutí odohralo?

Ukrajinský poslanec Oleksandr Marikovskij a ruský zástupca Valerij Stavitskij sa pobili počas priameho rokovania. Video už stihlo obletieť celý svet.

Ukrajinský vlajka

Príčinou spomínaného problému sa stala ukrajinská vlajka. Škandál sa odohral potom, čo sa o slovo prihlásila členka ruskej delegácie. Následne k nej pribehol ukrajinský poslanec Marikovskij a za jej chrbtom rýchlo rozvinul ukrajinskú vlajku. Marikovskij stihol niekoľkokrát zakričať, no Stavitskij mu vlajku vytrhol, následne došlo k spomínanej fyzickej potýčke.

Nebol to však jediný incident a o ukrajinskú vlajku sa bojovalo ďalej.

Parlamentné zhromaždenie čiernomorskej hospodárskej spolupráce (PABSEC) združuje 13 členských krajín v oblasti Čierneho mora. Jej členmi sú aj štáty, ktoré ležia mimo tamojšieho mora. Organizácia vznikla v roku 1993. Jej cieľom je prehlbovanie vzájomnej komunikácie medzi jednotlivými členmi.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM