Magazín

Chystáte sa do Chorvátska? Niekde odmietajú KARTY, inde sú problémom BANKOMATY

Turistov čakajú v Chorvátsku viaceré nástrahy. Najnovšie dovolenkári ohlasujú problémy pri platení.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa do Chorvátska? Niekde odmietajú KARTY, inde sú problémom BANKOMATY
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Na Chorvátsko nedali mnohí slovenskí dovolenkári doteraz dopustiť. Tamojšia prímorská krajina však po zavedení eura zdražela. CNN Prima News informuje o ďalšom probléme.

Chcú hotovosť

„Okrem vyšších cien sa na dovolenke v Chorvátsku môžete stretnúť aj s ďalším výrazným zádrhom. V niektorých reštauráciách a obchodoch totiž neakceptujú platobné karty. Bankomaty tu však našťastie nájdete na každom rohu,“ pripomína český portál. To však nie je všetko!

Pozor na výšku samotného poplatku. Niektoré banky si v rámci jedného výberu pýtajú 4 eurá. Míňanie sa vám môže v podstate výrazne predražiť.

Lebo nakupujú drahšie

„Ceny sme zdvihli, zásoby nakupujeme za vyššie ceny. Všetko zdraželo. Cena jedla išla hore, víno tiež,“ vysvetlil majiteľ istej reštaurácie v Sultivane na chorvátskom ostrove. To isté platí aj vtedy, ak sa rozhodnete na ostrove naobedovať: „Zdražili sme asi o 20 percent. Ceny zásob šli hore, a to až o 30 percent,“ vyjadril sa ďalší majiteľ k aktuálnemu cenníku.

Má obavy

„Keď počujete, ako tu rastú ceny, je to niečo, čo je v každom prípade neprijateľné. Mám z toho obavy,“ uznal pre chorvátsky portál Lider minister financií Marko Primorac. Dodal, že Jadran odradí zahraničných turistov a ohrozí miestny cestovný ruch. To, ako sa ďalej bude vyvíjať situácia v Chorvátsku, na to si budeme zrejme musieť počkať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM