Zo Slovenska

Lyžovať sa bude aj v Jasnej. Za akých podmienok?

Po Donovaloch sa začne lyžovačka aj v Jasnej. Stredisko otvoria v sobotu 5. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovať sa bude aj v Jasnej. Za akých podmienok?
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Lyžiarske stredisko Jasná v Nízkych Tatrách od soboty (5. 12.) spúšťa lyžovačku. Prevádzku strediska a pripravené preventívne protipandemické opatrenia sa podľa riaditeľa strediska Igora Mráza rozhodli otestovať po dôkladnom zvážení a s limitovaným množstvom lyžiarov.

Ako uvádza stredisko na sociálnej sieti, prvý víkend bude učený výlučne pre majiteľov sezónnych skipasov. Do predaja šiel aj obmedzený počet online skipasov, v pokladni sa lístky predávať nebudú. K dispozícii bude osem lanoviek z oboch strán Chopku a sedem zjazdoviek s dĺžkou deväť kilometrov. Kabínové lanovky budú premávať s obmedzenou kapacitou.

Test opatrení

„Chceme si potvrdiť, že pripravené koridory, koordinácia lyžiarov od príchodu do strediska až po prepravu lanovkami, sú pripravené správne. Zámerom je i vyskúšať, aké budú nástupné časy pri uplatňovaní opatrení,“ informoval Mráz.

Dodal, že ide o test strediska, opatrení a zároveň aj lyžiarov, či budú ochotní a schopní dodržiavať všetky nastavené preventívne opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom.

Dohliadnu na disciplínu

Komunikačný manažér spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Marián Galajda uviedol, že prioritou bude riadiť a usmerňovať lyžiarov v stredisku tak, aby dodržiavali rozstupy od príchodu do strediska až po nástup na lanovky, nosili prekrytie dýchacích ciest a nezabúdali na dezinfekciu.

„Občerstvenie v stredisku bude možné len v exteriéri. Stredisko je pripravené na otvorenie s viacerými nástupnými bodmi na lanovky, aby sa eliminovalo nekontrolované zhromažďovanie a, naopak, zabezpečilo jednoduchšie dodržiavanie rozstupov,“ doplnil.

SKVELÁ SPRÁVA JE TU! 🤩 Lyžovačka začne už zajtra pre obmedzený počet lyžiarov! ⛷ Prvý víkend prevádzky bude určený...

Posted by JASNÁ on Friday, December 4, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM