han Šport Ostatné športy

Medzi kulturistami zavládol smútok: Silák Jakub už cvičí v nebeskej posilňovni, FOTO

Prišlo to nečakane. Známy a úspešný český kulturista Jakub Šubrt zomrel. Čo bolo príčinou smrti 32-ročného večne usmiateho siláka, sa veľa nevie.

Ilustračný obrázok k článku Medzi kulturistami zavládol smútok: Silák Jakub už cvičí v nebeskej posilňovni, FOTO
7
Galéria

Správa sa hlavne v Česku rozšírila rýchlosťou blesku, ale nikto tomu nechcel veriť. Taký mladý a odrazu už „nie je medzi nami“. Takéto statusy a príspevky zaplavili sociálne siete.

Mal pred sebou skvelú kariéru

Jakub bol rodákom z Náchodska, ale prevažnú časť života bol v Hradci Králové. V roku 2008 sa o ňom dozvedela aj verejnosť, keď sa stal víťazom juniorskej súťaže NABBA Mr. Universe. Potom dominoval aj medzi mužmi a bol obľúbený aj ako tréner, pretože sa tejto profesii prevažne aj venoval. Keďže kulturisti môžu dosahovať úspechy v rôznom veku, nie je vylúčené, že sa mohol ešte výraznejšie presadiť.

Dôvod smrti?

Ruku na srdce, každého hneď napadlo, či Šubrt nebral steroidy, keď sa venoval takémuto športu a pohľad na jeho telo dokazuje, že to bola „kopa svalov“. Podľa českých médií a hlavne stránky www.ronnie.cz mu zlyhali orgány. Iný český kulturista sa k smrti svojho kolegu vyjadril pre portál www.zivotvcesku.cz. „Poznal som ho roky a správa o jeho smrti ma zarmútila,“ nechal sa počuť Filip Grznár.

„Nebudem klamať, keď poviem, že medzi kulturistami sú steroidy bežnou vecou. Bez toho svaly nefungujú a riziko predčasného úmrtia je s tým spojené. Som s tým zmierený, že sa to môže stať aj mne, pretože som ich užíval a užívam,“ šokuje Grznár na stránke www.zivotvcesku.cz.

Kolegu neobviňuje

Ku tragickému skonu Jakuba Šubrta ešte toto dodal: „Netvrdím, že môj kamarát steroidy bral, to nie. Lenže, 120 kilogramov svalo iba tak niekde nenašiel. Steroidy sú zlo. Málokto o tom otvorene hovorí, ja len chcem, aby ľudia vedeli, že to nie je sranda. Steroidy už zničili veľa životov.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM