Zo zahraničia

Obrovský PROBLÉM v dovolenkovom raji: Z obľúbeného ostrova hlásia ÚTOKY korytnačiek

Dovolenkárom hrozí veľké nebezpečenstvo. V mori na nich útočia korytnačky. Napadnutá žena najnovšie skončila v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský PROBLÉM v dovolenkovom raji: Z obľúbeného ostrova hlásia ÚTOKY korytnačiek
Zdroj: Unsplash.com

Na pláži chorvátskeho ostrova Čiovo sa udiala poriadna dráma. Ženu mala neďaleko brehu napadnúť korytnačka. Informoval o tom slobodnadalma­cija.hr.

Všetko začalo ako pravá letná idylka. Manželia sa s deťmi kúpali na jednej z pláži na Čiove. Pohoda sa v sekunde zmenila na desivý zážitok.

Útok neďaleko brehu

„Manželka bola v hĺbke asi meter, meter a pol, keď začala kričať. Uvidel som siluetu niečoho veľkého. Najprv som si myslel, že to bola chobotnica. Keď som prišiel bližšie, uvedomil som si, že je to korytnačka,“ opisuje pre portál manžel ženy, ktorej po útoku takmer metrovej korytnačky zostala na chrbte 10 až 12 centimetrov dlhá rana a veľký škrabanec.

Rana jej okamžite začala krvácať a opuchla. Keďže krvácanie neprestávalo, okamžite zamierili do nemocnice. Tam si najprv mysleli, že ženu napadla medúza. Ranu jej napokon vydezinfikovali a obviazali.

Agresívna korytnačka

Nejde o prvý prípad incidentu s korytnačkou, ktorý bol z tohto ostrova hlásený. Už začiatkom týždňa rovnaký server informoval o prípade, ku ktorému došlo na pláži v Slatine.

Muž z Trogiru sa vybral kúpať spolu s manželkou a 6-mesačným bábätkom. Neďaleko brehu sa zrazu objavila veľká korytnačka, ktorá sa mala správať agresívne. Otec hneď podal dieťa svojej žene, aby ho zobrala na breh. Približne 50-kilová korytnačka muža prenasledovala a snažila sa ho napadnúť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM