TOS Zo Slovenska

Podvodníci zneužili Attilu Végha: Sociálnou sieťou sa šíri správa, ktorá naznačuje jeho ÚMRTIE

"Bol taký mladý, celý život mal pred sebou," šíri sa po sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci zneužili Attilu Végha: Sociálnou sieťou sa šíri správa, ktorá naznačuje jeho ÚMRTIE
Zdroj: TASR/Pavol Zachar , Facebook.com

Čiernobiela fotografia známeho slovenského MMA zápasníka Attilu Végha oblieta facebookové nástenky Slovákov. Príspevky sa tvária ako odkaz na článok, pričom titulok uvádza: „Je to smutný deň pre Slovensko: Rozlúčka s Attilom Véghom“.

Aj sprievodný text je sformulovaný tak, akoby článok zvestoval mimoriadne smutnú správu o úmrtí známeho Slováka: „Bol taký mladý, celý život mal pred sebou“.

Ani na to neklikajte

Samozrejme, ide o falošnú správu, ktorú je možné odhaliť už na prvý pohľad. Zdrojom sú podozrivé domény ako shaliniberiwal.com či antoanso1.com. To je dostatočné varovanie, aby užívatelia sociálnej siete na tieto príspevky neklikali a neriskovali, že stiahnu nejaký vírus. Formulácia titulku môže zase naznačovať, že ide o strojový preklad do slovenčiny.

„V prvom momente som sa zľakla, že zomrel,“ okomentovala Ľudmila a podobne na tom boli aj ďalší. Prvotný šok vystriedalo zistenie, že je to nezmysel.

„Titulok, ako keby zomrel. Sám Attila by ich mal nahlásiť,“ napísala pod príspevok Jarka. To, že príspevky sociálnej sieti nahlásili, potvrdili viacerí užívatelia. Stále sa však šíria.

Niektorí uverili

Zarážajúci je fakt, že sa našli aj takí, ktorí podľa všetkého tomu uverili a Végha oplakávajú. „Nie v takom mladom veku!!!“ napísal jeden z užívateľov.

Podvodníci na upútanie pozornosti takto už aj v minulosti zneužili známe tváre. V tomto prípade si vybrali slovenského zápasníka, ktorého meno je v ostatných dňoch často skloňované. Pre podporu Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách stratil sponzora v podobe automobilky Renault, na čo sa verejne posťažoval, dokonca hovoril o návrate komu­nizmu.

Végha čaká v rámci organizácie Oktagon MMA odveta s českým bojovníkom Karlosom Vémolom. Tá sa uskutoční počas galavečeru, ktorý sa bude bude konať na pražskom futbalovom štadióne Eden v sobotu 8. júna 2024.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM