TOS Správy Zo Slovenska

Pokuta 800 eur za prekročenie rýchlosti o 11 km/h? Je to naozaj možné, ide o túto situáciu!

Vodiči, vedeli ste, že na Slovensku hrozí pokuta takmer osemsto eur za prekročenie rýchlosti o 11 km/h? A to vtedy, keď nastane táto konkrétna situácia.

Ilustračný obrázok k článku Pokuta 800 eur za prekročenie rýchlosti o 11 km/h? Je to naozaj možné, ide o túto situáciu!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Nitriansky kraj

Rozdielne pokuty za rovnaký priestupok? Podľa zákona to na Slovensku je možné, samozrejme s ohľadom na okolnosti, resp. v konkrétnych situáciách.

800 eur za 11 km/h

Ako upozornil špecializovaný portál Autoviny.sk, zatiaľ čo niektorí motoristi dostanú pokutu vo výške až 798 eur za prekročenie limitu povolenej rýchlosti o viac ako 70 km/h, iní už za 11 km/h. Kedy môžete dostať pokutu 798 eur za prekročenie rýchlosti o 11 km/h?

Ide o situáciu, keď vodič prekročí dovolený rýchlostný limit v mieste merania hmotnosti vozidla.

Musí byť dopravná značka

„Podmienkou pre uloženie takejto pokuty je, aby bolo meranie hmotnosti riadne označené dopravnou značkou alebo dopravným zariadením,“ vysvetľuje portál.

Na týchto špecifických úsekoch policajti môžu kontrolovať najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť vozidla, najväčšiu prípustnú hmotnosť jazdnej súpravy, najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť prípojného vozidla alebo najväčšiu prípustnú hmotnosť pripadajúcu na nápravu vozidla.

Pokuty na bežných úsekoch

Jedna vec je, čo hovorí zákon a druhá reálne skúsenosti vodičov. Zatiaľ nie je známa skúsenosť vodiča so zaplatením pokuty 798 eur za prekročenie rýchlosti o 11 km/h.

Pre porovnanie, ak prekročíte povolenú rýchlosť v bežnom úseku cesty o 11 až 15 km/h mimo obce, zaplatíte pokutu 30 eur. Prekročenie rýchlosti o 11 až 15 km/h v obci sa na Slovensku trestá pokutou 39 eur.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM