Správy

Rómske organizácie si zobrali na mušku Kotlebu: Za TOTO na neho podajú trestné oznámenie!

Zástupcovia rómskych mimovládnych organizácií oznámili, že na Generálnu prokuratúru SR podajú trestné oznámenie voči Marianovi Kotlebovi. A to ešte nie je všetko. Chystajú sa na ňu obrátiť aj s podnetom na zrušenie Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

Ilustračný obrázok k článku Rómske organizácie si zobrali na mušku Kotlebu: Za TOTO na neho podajú trestné oznámenie!
Zdroj: TASR

Zástupcovia Rady mimovládnych organizácií rómskych komunít, Inštitútu spoločenských vied Rómov a Inštitúcie pre romologický výskum, metodiku a praktickú aplikáciu podajú na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie voči Marianovi Kotlebovi. Dôvodom sú podľa nich jeho vyjadrenia o „cigánskom terore“. Rómske mimovládne organizácie sa zároveň na prokuratúru obrátia aj s podnetom na zrušenie Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko. Informovali o tom na brífingu.

Prečítajte si aj: Kto sú Kotlebovi poslanci? 14 ľudí, ktorí sadnú do parlamentu za ĽS Naše Slovensko

Jozef Ravasz z Inštitúcie pre romologický výskum, metodiku a praktickú aplikáciu uviedol, že zaregistroval Kotlebovo vyjadrenie o „cigánskom terore“ v pondelok (7.3.) v denníku Új Szó. „V takomto právnom systéme neexistuje nejaký cigánsky teror. Ten teror, psychický vytvára na nás Rómov on, s týmito vyhláseniami a pochodmi, ktoré robí,“ skonštatoval Ladislav Richter z Rady mimovládnych organizácií rómskych komunít. Ako tvrdí, na Generálnu prokuratúru budú podávať trestné oznámenia za každé výroky, ktoré budú protizákonné.

Mimovládne rómske organizácie taktiež chcú, aby sa prokuratúra zaoberala podnetom na zrušenie ĽSNS, pretože sa ako aj iní aktivisti domnievajú, že zoskupenie ĽSNS je identické so stranou, ktorú súd rozpustil pre rozpor s ústavou v minulosti. „Dúfame, že sa to na Generálnej prokuratúre dôkladne prešetrí,“ povedal Richter.

Prečítajte si aj: Kiska nepozval na rokovanie Kotlebovu stranu, reakcia nenechala na seba dlho čakať: TOTO je odpoveď!

Bodovali vo voľbách, no takáto reakcia nastala: Prišli desiatky podaní s výzvou na zrušenie Kotlebovej strany!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM