Zo zahraničia

Rusko sa vyhráža zničením konvojov so zbraňami zo Západu: Môžu sa stať naším terčom!

Rusko v sobotu oznámilo, že jeho jednotky sa môžu na Ukrajine zamerať na konvoje s dodávkami zbraní zo Západu.

Ilustračný obrázok k článku Rusko sa vyhráža zničením konvojov so zbraňami zo Západu: Môžu sa stať naším terčom!
Zdroj: TASR/AP

„Varovali sme Spojené štáty, že organizovanie dodávok zbraní z niekoľkých krajín nie je len nebezpečný krok, je to krok, ktorý robí z týchto konvojov ciele,“ uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Neberú to vážne

Zároveň dodal, že Moskva varovala pred „následkami neuváženej prepravy takých zbraní na Ukrajinu, akými sú prenosné systémy vzdušnej obrany, protitankové raketové systémy a podobne“.

Podľa Riabkova neberie Washington varovania Moskvy vážne, pričom podotkol, že medzi Ruskom a USA neprišlo na Ukrajine k žiadnym rokovaniam.

Opäť volali Putinovi

Lídri Francúzska a Nemecka viedli v sobotu ďalšie kolo telefonických rozhovorov s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, informovala stanica BBC.

Podľa nej sa predchádzajúci telefonát uskutočnil vo štvrtok, keď francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký kancelár Olaf Scholz požadovali od Ruska okamžité prímerie v súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajinu. Moskva však takéto výzvy odmietla.

Prezident Macron počas krízy zdôrazňoval potrebu ponechať komunikačné kanály s Ruskom otvorené a uskutočnil celkovo deväť telefonických rozhovorov so šéfom Kremľa, dodala BBC.

Foto: Na satelitnej snímke ľudia a dlhý rad áut, ktoré sa snažia opustiť ukrajinskú metropolu Kyjev počas 16. dňa ruskej invázie.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM