Zo zahraničia

Školáčka rodičom VYBIELILA účet: Na mobilné hry minula DESIATKY tisíc eur!

Mladá školáčka minula všetky rodinné úspory. Za mobilné hry platila aj spolužiakom.

Ilustračný obrázok k článku Školáčka rodičom VYBIELILA účet: Na mobilné hry minula DESIATKY tisíc eur!
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

13-ročné čínske dievča utratilo počas štyroch mesiacov neuveriteľných 64-tisíc dolárov (vyše 58-tisíc eur) za hranie mobilných hier. Informoval o tom portál scmp.com.

Odstránila dôkazy

Mladá školáčka z provincie Henan v centrálnej Číne ukradla mame platobnú kartu. Aby na to neprišla, všetky záznamy o transakciách dôkladne vymazávala.

Hry platila aj spolužiakom

Mamička na vybielený účet prišla v momente, keď sa jej učiteľka zverila, že má obavy, že je dievča závislé na mobilných hrách. Všimla si totiž, že v škole trávi priveľa času s telefónom v ruke.

Keď matka skontrolovala zostatok na účte, ostala v šoku. Celoživotné úspory boli preč. Na účte „svietila“ suma 0,07 dolára.

Školáčka sa otcovi priznala, že na hry minula 17-tisíc dolárov, ďalšie peniaze utratila za nákupy v hrách pre seba a svojich spolužiakov.

„Keď ma spolužiaci požiadali, aby som zaplatila za ich hry, spravila som to, aj keď som sa najprv zdráhala,“ cituje portál mladú Číňanku, ktorá prezradila, že keď doma našla platobnú kartu, iba ju prepojila s telefónom. Navyše, mama jej v minulosti prezradila heslo pre prípad, že by potrebovala peniaze, keby s otcom nebola nablízku.

Prečo nepožiadala o pomoc? „Bála som sa, že keď to rodičia zistia, budú sa hnevať,“ dodalo dievča.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM