TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dovolenka autom na Slovensku? Hrozia vysoké POKUTY, varujú Francúzi

Sú kontroly a pokuty na slovenských cestách prísne? Podľa zahraničia je to tak.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dovolenka autom na Slovensku? Hrozia vysoké POKUTY, varujú Francúzi
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj , Dnes24.sk

Zdá sa, že covidová kríza je, aspoň nateraz, za nami a počas letných mesiacoch sa cesty zaplnia dovolenkármi.

Francúzsky špecializovaný portál Autoplus.fr upozorňuje Francúzov, že ak sa vyberú na dovolenku do zahraničia autom, treba byť opatrný. A to nielen z dôvodu bezpečnosti.

„Aj keď sú pravidlá cestnej premávky na starom kontinente viac-menej štandardizované, niektoré krajiny sú veľmi prísne v prípade porušenia pravidiel cestnej premávky,“ píše Autoplus.fr.

Ako príklad uvádza portál diaľničné známky, na ktoré ak motorista zabudne, môže očakávať vysokú pokutu. Menuje pritom krajiny ako Švajčiarsko, Rakúsko, Slovensko a Česko.

Autoplus.fr upozorňuje tiež na zákaz používania antiradarov, čo sa zvykne taktiež trestať vysokou pokutou. Vypichol pritom Írsko, Švajčiarsko a opäť aj Slovensko.

Portál v súvislosti s antiradarmi varuje aj pred aplikáciami, ktoré upozorňujú na policajné radary ako napríklad Waze, pričom zákony sú v tomto smere naprieč európskymi krajinami nejednoznačné.

Avšak prípad, kedy by bola udelená na slovenských cestách pokuta za takúto aplikáciu nainštalovanú v mobile, nie je známy. Na rozdiel napríklad od Nemecka.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM