rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zostáva za mrežami! Vrah ženy zo Slovenska neuspel s odvolaním

Garyho Allena, ktorý zavraždil matku štyroch detí v roku 2018, poslal súd do väzenia na doživotie.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zostáva za mrežami! Vrah ženy zo Slovenska neuspel s odvolaním
Zdroj: Humberside Police/South Yorkshire Police

Dvojnásobný vrah Gary Allen neuspel s odvolaním proti rozhodnutiu súdu, ktorý ho vlani usvedčil z vraždy dvoch žien. Bol odsúdený na doživotie.

Beštia

V roku 1997 beštiálnym spôsobom zabil matku troch detí Samathu Class a v roku 2018 matku štyroch detí Alenu Grlákovú, informuje The National.

Medzi oboma vraždami uplynulo 21 rokov. Z prvej z nich bol obvinený už v roku 2000, ale pre nedostatok dôkazov ho súd oslobodil.

Po takmer dvoch desaťročiach a ďalšej vražde prišli vyšetrovatelia s novými dôkazmi. Odsúdený bol v júni 2021.

Jeho druhá obeť sa do Veľkej Británie presťahovala zo Slovenska v roku 2008. „Odišla od manžela a detí a začala poskytovať sexuálne služby,“ píše britský denník.

„Mám rád krv“

Allen sa po zatknutí priznal, že neznáša ženy a obzvlášť prostitútky. „Mám rád krv. Rád im ubližujem. Páči sa mi to. Robí mi to dobre,“ vyhlásil.

Grláková bola nezvestná od konca decembra 2018. Nahé telo 38-ročnej ženy našli v potoku pri meste Rotherham o štyri mesiace neskôr.

Nálezu zavraždenej predchádzalo rozsiahle vyšetrovanie, pri ktorom policajti preskúmali 6 000 hodín záberov z bezpečnostných kamier.

Obeť prvej vraždy, 29-ročnú Samanthu Class, objavili v roku 1997 deti hrajúce sa na pobreží v oblasti Huber. Mala 33 rôznych druhov zranení.

Odvolací súd v Londýne Allenovo odvolanie zamietol. Neprijal argumenty obhajcu, že sudca, ktorý mal prípad na starosti, ovplyvňoval porotu. Zároveň potvrdil dĺžku doživotného trestu, ktorá je vzhľadom na okolnosti oboch vrážd primeraná.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM