Magazín

TOP 10 najvyplyvnejších slovenských influencerov: Plačkovú medzi nimi NEHĽADAJTE!

Sú aktívni na Instagrame, Facebooku, YouTube a aj TikTok-u. Každý deň ovplyvňujú desiatky až stovky tisíc sledovateľov. Reč je o najobľúbenejších slovenských influenceroch.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najvyplyvnejších slovenských influencerov: Plačkovú medzi nimi NEHĽADAJTE!
Zdroj: Instagram.com/petravlhova13 , Instagram.com/maros_molnar , Instagram.com/adriana_polakova

Forbes už štvrtýkrát zostavil rebríček TOP 20 najvplyvnejších Slovákov na internete. Hodnotenie 20 najväčších influencerov zostavili na základe niekoľkých kritérií.

Pri určovaní poradia bolo najdôležitejšie tzv. Influence Power Index skóre. „V rámci toho sa vyhodnocuje nielen znalosť influencera, a teda potenciálny zásah, jeho obľúbenosť alebo prepojenie na značku, ale aj takzvaný influence funnel, čo je meranie toho, nakoľko dokáže influencer ovplyvniť svojich followerov/sub­scriberov,“ píše Forbes.

Kto kraľoval slovenskému internetovému priestoru v roku 2022?

V druhej desiatke sa umiestnila blogerka a youtuberka Petush Nasklee (20. miesto), blogerka Sisa_kr (19. miesto), youtuberka L3nik (18. miesto), youtuber Duklock (17. miesto), content creatorka Denisa Vyšňovská (16. miesto), online špecialistka v RTVS Beth Sal (15. miesto), spisovateľka a podnikateľka Kristína Tormová (14. miesto), trénerka Simona Kozerawski (13. miesto), youtuber a cestovateľ PPPeter (12. miesto) a tesne pod TOP 10 skončila moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (11. miesto).

Prečítajte si tiež

10. Marek Fašiang

Na desiatom mieste rebríčka TOP influencerov Slovenska je známy a obľúbený herec Marek Fašiang. Ten sa medzi najvplyvnejšími Slovákmi na internete objavil premiérovo. V minulosti prepožičal hlas mladému čarodejníkovi Harrymu Potterovi. Ukázal sa aj v niekoľkých seriáloch a v roku 2019 bol nominovaný na cenu OTO.

9. Vedátor

Samuel Kováčik stojí za projektom Vedátor. Ten založil v roku 2016 s jasným cieľom – popularizovať vedu. Na svojom konte má knihu Obyčajné zázraky. Píše blogy, nahráva podcasty, vyvracia hoaxy a hlavne – ľudskou rečou sa snaží bežným ľuďom vysvetliť niekedy aj náročné vedecké témy.

8. Zuzana Vačková

Na ôsmom mieste sa umiestnila rodáčka z Nitry, známa herečka, dabérka a pedagogička Zuzana Vačková. Účinkovala v množstve divadelných hier, filmov a seriálov. Počas svojej kariéry spolupracovala s väčšinou slovenských hereckých osobností. V posledných rokoch presunula svoje pôsobenie aj na sociálne siete, kde už prilákala viac ako 100-tisíc sledovateľov.

7. Natália Pažická

Natália Pažická sa od malička venovala modelingu. Do jej portfólia sa pridal blog a vyštudovala módu so zameraním na udržateľnosť v odevnom priemysle. Na sociálnych sieťach pokračuje v osvete o ekológii, životnom prostredí a udržateľnom živote. V rebríčku TOP 20 influencerov sa pohybuje od roku 2020.

6. Monika Hilmerová

Monika Hilmerová natočila prvý film už ako 10-ročná a už o 6 rokov neskôr sa stala členkou Radošinského naivného divadla. Vidieť sme ju mohli vo viacerých známych seriáloch a na svojom konte má viacero ocenení. Medzi nimi aj cenu OTO z roku 2012. V rebríčku TOP influencerov zaznamenala výrazný posun, keď sa vlani umiestnila na 18. mieste.

Ďalšie lákavé články

5. Dejepis inak – Sandra Sviteková

Ruku na srdce! Kto z vás v škole obľuboval hodiny dejepisu? Negatívny postoj k histórii sa snaží zmeniť Sandra Sviteková a jej edukačný kanál na YouTube Dejepis inak. Síce sa vzdala sna byť učiteľkou, no informácie sa rozhodla odovzdávať práve prostredníctvom internetu. Historické fakty podáva pútavou formou. Ľudia jej kanál milujú a len na YouTube má viac ako 200-tisíc odberateľov!

4. Garáž.tv – Rasťo Chvála

Rasťo Chvála začínal s motoristickou reláciou v rádiu už v roku 1995, neskôr pracoval ako auto-moto redaktor. Spolu s manželkou založili v roku 2015 vlastný projekt Garáž.tv. Jeho testy automobilov okamžite naberali na popularite, a to až tak, že už niekoľko rokov patrí medzi najvplyvnejších slovenských influencerov.

3. Petra Vlhová

Prvú trojku otvára naša najúspešnejšia športovkyňa Petra Vlhová. Jedna z najlepších zjazdových lyžiarok žne jeden úspech za druhým, a tak sa niet čo čudovať, že len na Instagrame ju sleduje viac ako štvrť milióna ľudí! Na jej profile nájdu fotografie zo zákulisia, súkromia, sponzorované príspevky a mnoho iného.

2. Adriana Poláková

Adriana Poláková je bývalá moderátorka, ktorú sme mohli vídať v relácii Teleráno. Na sociálnych sieťach zlákala tisíce priaznivcov príspevkami o varení a pečení. Práve pečenie je jej vášňou. Venovať sa mu začala ako 13-ročná. V Rakúsku si spolu s priateľom kúpila historický kaštieľ, ktorý premenila na penzión.

1. Maroš Molnár

Jednotkou rebríčka NAJ slovenských influencerov sa stal známy kondičný tréner Maroš Molnár. Preslávil sa hlavne vďaka šou Extrémne premeny. V nej pomáhal zmeniť život ľuďom s veľkou nadváhou. Už v minulosti bol známy hlavne medzi športovcami, ktorým pomáhal s kondičnou prípravou. Jeho sociálne siete sú plné inšpiratívneho obsahu, vďaka ktorému sa k cvičeniu môže dostať aj široká verejnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Články, ktoré by ste nemali vynechať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM