han Zo Slovenska

TRI medvede medzi rodinnými domami: Ďalšia obec na Slovensku VARUJE pred šelmami! FOTO

Výskyt medveďov na území Slovenska v tesnej blízkosti ľudských obydlí, je čoraz častejší. Je tu ďalšie varovanie.

Ilustračný obrázok k článku TRI medvede medzi rodinnými domami: Ďalšia obec na Slovensku VARUJE pred šelmami! FOTO
3
Galéria

Obec Kľačno v okrese Prievidza sa zaradila k ďalším, kde majú problémy so šelmou. Presnejšie medvedicou a dvomi jej mláďatami. „Upozorňujeme občanov o zvýšenú opatrnosť na hornom konci na uličke smer IBV (Zimmova ulička), kde sa v podvečerných hodinách pohybuje medvedica s dvoma mladými medzi domami,“ píše obec na Facebooku.

„Zásahový tím medveďa hnedého Západ, bol na tieto medvede upozornený. V prípade, že ich zbadáte, neváhajte a volajte ich,“ dodáva obec.

Aj v neďalekej obci

Ako je vidieť na fotografiách, tak sa medvede veselo pohybovali po dedine. Samozrejme, že miestni obyvatelia zostali v strachu. Dokazuje to aj informácia spred pár dní, kedy sa medveď ocitol v neďalekej obci Tužina.

Ako uvádza RTVS, tak medveď sa tam dostal k ovciam. „V okolí obce Tužina evidujeme škody spôsobené medveďom aj na včelstvách a ovocných drevinách. Aktuálne sme na mieste nainštalovali špeciálne plašiace zariadenie, ktoré dokáže efektívne odradiť medveďa od priblíženia sa,“ povedala hovorkyňa Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková.

KLIKNITE aj na tieto články:

Medvedica s mláďatami v tesnej blízkosti ľudí
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM