Správy

Vyťahujte zimné paplóny: Slovensko čaká ďalšia chladná noc! Kedy sa oteplí?

Dnešná noc bude poriadne chladná! Od polnoci do stredajšieho rána bude dokonca vo viacerých krajoch Slovenska platiť výstraha pred hmlou.

Ilustračný obrázok k článku Vyťahujte zimné paplóny: Slovensko čaká ďalšia chladná noc! Kedy sa oteplí?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Slovensko čaká ďalšia chladná noc. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Vo viacerých krajoch treba počítať aj s hmlou, meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa.

Výstraha pred hmlou

Výstraha pred hmlou platí od polnoci do stredajšieho (9. 9.) rána v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Meteorológovia predpokladajú dohľadnosť od 50 do 200 metrov. Tá predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

SHMÚ dodal, že za pondelkovým (7. 9.) studeným frontom sa v noci od západu v chladnejšom a suchom vzduchu do našej oblasti rozšírila tlaková výš, vplyvom ktorej sa postupne zmenšila oblačnosť a na väčšine územia zoslabol aj vietor.

Nastali tak vhodné podmienky na výraznejšie nočné ochladenie.

Najchladnejšie bolo na staniciach Huty (1,0 stupeň Celzia), Oravská Polhora (1,2 stupňa Celzia), Vernár (1,4 stupňa Celzia), Zuberec (2,0 stupne Celzia), Liptovská Teplička (2,1 stupňa Celzia), Dobšinská Ľadová Jaskyňa (2,2 stupňa Celzia), Novoť (2,6 stupňa Celzia), Oravská Lesná (2,7 stupňa Celzia), Reľov (2,9 stupňa Celzia).

Meteorológovia dodali, že ďalšie noci sa už o pár stupňov oteplí.

Ako bude najbližšie dni?

V stredu začne k nám od západu prúdiť teplejší vzduch. Ručička teplomera vyskočí o čosi vyššie a na dolinách a kotlinách môže byť teplých +26 °C.

„Nad strednou Európou sa vo štvrtok bude nachádzať oblasť vyššieho tlaku vzduchu a zároveň bude od severozápadu smerovať cez Čechy a Poľsko teplotne nevýrazný studený front,“ informuje portál iMeteo.sk.

Vo štvrtok pribudne viac oblačnosti a môžu sa objaviť aj slabé prehánky alebo dážď, najmä na severe Slovenska. Teploty však opäť vystúpia na príjemných +26 °C.

Piatok bude rovnako teplotne príjemný s teplotami do 25 °C. Oblačnosti bude viac, ale bez výraznejších zrážok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM