TOS Správy Zo Slovenska

Záhadné autá s ukrajinskými poznávacími značkami na našich cestách: Čo sú to za vozidlá?

Niektorí Ukrajinci prišli po vypuknutí vojny na autách, aké sa na našich cestách objavujú len zriedka. Prečo a čo sú to vlastne za autá?

Ilustračný obrázok k článku Záhadné autá s ukrajinskými poznávacími značkami na našich cestách: Čo sú to za vozidlá?
Zdroj: Instagram.com/knokkecars , Dnes24.sk , Instagram.com/av7cars

Nakoľko Ukrajina nie je v Európskej únii, nevzťahujú sa na ňu európske emisné normy, ktoré patria k najprísnejším na svete. Výrobcovia tak na nemalom trhu môžu ponúkať aj autá, aké vo väčšine Európy nie.

Ide prevažne o veľké SUV, známe najmä z amerických ciest. A uchytilo sa tam aj viacero čínskych značiek, niektoré sa postupne chystajú aj ďalej na Západ.

„Neznáme“ modely

Po vypuknutí ruskej agresie utiekla časť Ukrajincov do Európy, nevynímajúc Slovensko. Niektorí z nich aj na takýchto autách. A práve to je dôvod, prečo sa na európskych cestách začali objavovať aj málo známe a pre Európanov neopozerané modely áut.

Pri niektorých logo na aute poznáte, ale netušíte, o aký model ide. Pri niektorých nespoznávate ani logo a sú pre vás ešte viac záhadnejšie. Väčšina z nich sa u nás oficiálne nikdy nepredávala. Špecializovaný portál Auto-Swiat.pl z nich vybral niekoľko zaujímavých modelov. Tu sú.

Volkswagen Atlas. Je vyrábaný najmä pre severoamerický trh a predáva sa aj v Číne pod názvom Teramont. Momentálne sa na Ukrajine nepredáva, no je u našich východných susedov mimoriadne populárny. Karosériu má o 22 centimetrov dlhšiu ako Volkswagen Touareg.

Hyundai Palisade. V súčasnosti je to najväčší Hyundai v ponuke. Je o pol metra dlhší ako Hyundai Tucson a na Ukrajine sa predáva verzia s 3,8-litrovým motorom s výkonom 295 koní.

Infiniti QX80. Ukrajina je vôbec jednou z prvých krajín na svete, kde sa objavilo Infiniti. Ide o jedno z najväčších osobných automobilov na svete.

Haval H6. Na ukrajinskom trhu sa už uchytilo viacero čínskych značiek. Haval H6 môže konkurovať Nissanu X-Trail, Peugeotu 5008 či Škode Kodiaq. V Číne kraľuje rebríčku predajov SUV a patrí medzi najpredávanejšie SUV aj v celosvetovom merítku.

Chery Tiggo 7 Pro. Silné postavenie na ukrajinskom trhu má aj ďalšia čínska značka Chery. Ponuku tvoria výlučne SUV, pričom jedným z nich je Chery Tiggo 7 Pro.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM