Aktualizované han Rôzne

Hľadaný Výboh sa objavil v Dubaji: V luxusnej reštaurácii bol aj s JAZDCOM Formuly 1!

Po Miroslavovi Výbohovi je už niekoľko týždňov vydané medzinárodné pátranie. Najnovšie sa objavil v reštaurácii v Dubaji, v ktorej sa nechal vyfotografovať.

Ilustračný obrázok k článku Hľadaný Výboh sa objavil v Dubaji: V luxusnej reštaurácii bol aj s JAZDCOM Formuly 1!
Zdroj: Instagram.com/charlesleclerc16

V súvislosti s hľadaným Výbohom sa vyskytli informácie, že sa nachádza v Dubaji, no až teraz sa táto skutočnosť zrejme naplnila. Môže za to fotografia z utorka 7. decembra, ktorú vyhotovil bohatý podnikateľ Alexandre De Damas a uverejnil ju na na svojom instagramovom profile.

Ako uvádza portál akuality.sk, neskôr ju vymazal. Išlo o záber z dubajskej reštaurácie Caviar Kaspia.

S kým jedol?

Ako informuje portál, podľa označenia na fotke sedia pri stole bratia Leclercovci. „Starší Charles je pretekárom prestížnej stajne F1 Ferrari, jeho brat zas štartuje v nižšom seriáli F3. Okrem nich pri stole sedí aj kondičný tréner Charlesa Leclerca a hľadaný slovenský podnikateľ Miroslav Výboh. Nie je jasné, kedy fotografia vznikla, na internete sa však objavila až 7. decembra,“ píšu aktuality.sk.

Fotku s vysmiatymi mužmi ďalej zdieľa aj ďalší instagramový profil. Ide o fanúšikovský profile monackého pilota tímu Ferrari Charlesa Leclerca.

Bol konzulom

Výboha viaže s Monakom jeho kariérna minulosť, pretože zastával pozíciu honorárneho konzula kniežactva na juhu Francúzska. Lenže, pre podozrenia z korupčných afér mu Ministerstvo zahraničných SR tento titul zobralo. Výboh sa má v Spojených arabských emirátoch (SAE) zdržovať a aj ukrývať kvôli trestnému stíhaniu. To na neho podal Špecializovaný trestný súd pre korupciu.

„Výboh je stíhaný za to, že údajne prevzal 150-tisíc eur ako úplatok, ktorý mal ďalej odovzdať Petrovi Pellegrinimu,“ dodávajú aktuality.sk s tým, že obaja to odmietajú. Podľa webovej stránky mali peniaze slúžiť ako lobing na projekt IT podnikateľa Michala Suchobu.

Volajú ho domov

Aj keď nemajú SAE s našom krajinou uzavretú dohodu o vydávaní osôb, v prípade hľadania so štátmi EÚ spolupracujú. „Chcú mať s nimi dobré vzťahy, ale stále však platí, že ide o federáciu monarchií, v ktorých majú panovnícke rodiny absolútne slovo a spriaznených ľudí chránia,“ uvádza portál Denníka N.

Pod fotkou na Instagrame sa už vo veľkom objavujú komentáre zo slovenských účtov. V nich Výboha vyzývajú, aby prišiel domov.

Ďalšie aktuálne témy

Stanovisko obhajcu

Podnikateľ sa neskrýva ani nevyhýba trestnému konaniu. Dlhodobo sa zdržuje a podniká v zahraničí. Orgány činné v trestnom konaní (OČTK) sú o jeho pobyte oficiálne informované, naposledy pri opätovnom návrhu jeho vypočutia cez telemost. Obhajca obvineného Ladislav Smejkal to uviedol vo svojom stanovisku. Pozornosť médií i politikov si vo štvrtok vyslúžila fotografia zo sociálnej siete, na ktorej je Miroslav V. v spoločnosti známych pretekárov v Dubaji.

„Miesto pobytu a podnikania nášho klienta je známe aj všetkým advokátom, ktorí majú prístup do vyšetrovacieho spisu a rovnako tak skupine novinárov, ktorí sa na jeho pôsobenie v Dubaji v minulosti niekoľkokrát verejne pýtali,“ uviedol Smejkal. Ako doplnil, podnikateľ má viac ako desať rokov trvalý pobyt v Monaku a päť rokov prechodný pobyt v Dubaji.

Nevyhýba sa

Podľa Smejkala sa neskrýva ani nevyhýba trestnému konaniu. „Pri vydávaní medzinárodného zatykača však súd vôbec neskúmal, či je jeho vydanie dôvodné, teda či nie je Miroslav V. oficiálnym rezidentom iného štátu a či vôbec žije v Slovenskej republike. Pokiaľ by tak urobil, medzinárodný zatykač na nášho klienta by nevydal, keďže to za spomínaných podmienok Trestný poriadok Slovenskej republiky neumožňuje,“ skonštatoval.

Podnikateľ Miroslav Výboh je obvinený v rámci akcie Mýtnik III z prijímania úplatku, vznesené obvinenia odmieta. V prvej polovici augusta bol na neho vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Prokurátor ÚŠP podal 23. novembra na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku na podnikateľa obžalobu. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM